A marha- és kecskehúsból készülő öröklevest már a szakácsok harmadik generációja főzi.
Egyáltalán nem a konyhában forgolódók térigénye határozta meg azt, mekkora főzőhelyiséget kaptak a panellakásokban élők.
Van jelentősége, hogy az alufólia melyik oldalával érintkezik az étel?
Bizonyos húskészítési módok esetében rákkeltő anyagok szabadulhatnak fel. Cikkünkből megtudhatod, melyek ezek.
Spárgavásárlás előtt ezeket mindenképp tudnod kell!
Ennek a növénynek gyakran csak a leveleit fogyasztják, miközben a szára is ugyanolyan értékes.
A mikró főzésre is alkalmas lehet – de egyes ételeket veszélyforrássá teszi.
A tévés főzőműsoroknak nemcsak abban van jelentős szerepük, hogy mit eszünk, hanem a viselkedésünket is formálják.
Te hogy szoktad kideríteni, megromlott-e az étel? Megszagolod? Lehet, hogy ez sem véd meg a fertőzésektől.
Te szereted az ízét, vagy a világból is ki lehet vele kergetni?
Ismered ezeket az ételkészítési módszereket? Ha a főzés a kisujjadban, töltsd ki a tesztet!
Amilyen egyszerűnek tűnik, a tésztafőzést olyan könnyű elrontani: az egyik legsarkalatosabb pont a főzési idő.
Van néhány olyan konyhai mítosz, melyekhez akkor is ragaszkodunk, ha inkább hátráltatja, mint segíti a sütést és a főzést. Ezekről érdemes lemondani.
A kukorica főzése nem egészen addig tart, mint azt eddig hihetted!
Vannak zöldségek, melyek nyersen fogyasztva egészségesebbek. Ugyanakkor olyanokat is ismerünk, melyeket jobb megfőzni. Ezek azok.
A főzés régen sok mindenben eltért attól, ahogyan ma végezzük: van mit tanulni dédanyáinktól.
A ragulevesekből ismerős lehet ez az aromás fűszer, de azt biztosan nem tudtad, hogy még az álmodat is könnyebbé teszi!
Ez a zöldség tényleg ott van minden kamrában, és te sem tudtad, milyen jó hatásokban bővelkedik!
Tudtad, hogy léteznek ehető virágok? Persze hogy tudtad! De sokkal több virág kerülhet egy-egy finom étel alapanyagai közé, mint gondolnád.
A háromból kettőt nem kell megmosni. Te tudod, hogy melyek ezek?
Veled is előfordult már, hogy úgy érezted, másnapra „összeért” egy étel íze? Ez lehetett az oka.
Úgy érezheted, nem tudod megemészteni a zöldségeket, de vajon le is kell mondanod róluk ez esetben?
Ha nemcsak enni szeretsz, hanem főzni is, akkor ez a gasztronómiai kifejezésekből összeállított kérdéssor nem fog zavarba hozni.
Ezek a gyakori hibák sokat ronthatnak az eredményen, amikor tésztát főzöl.
Egy kísérlet eredménye azt mutatja, hogy a legtöbb baktérium egy olyan helyen lehet a konyhában, amire soha nem gondolnál.
Sokszor a kreativitásunkra is szükségünk van ahhoz, hogy a meglévő hozzávalókból finom ételt készíthessünk. Találd ki, most mit főztünk kvízünkben!
Az otthoni levegő szennyezettségét a legtöbben alulbecsüljük: így járulhat hozzá a gáztűzhely az egészségtelen körülményekhez!
Aggodalomra semmi ok! Nincs az az elsózott leves, ami a megfelelő trükkökkel ne lenne menthető.
Annyiféle áldásos hatása van, hogy vétek lenne ezeket nem kihasználni!
Ha kicsit jobban odafigyelsz a főzésnél, már néhány apró változtatással is rengeteg energiát spórolhatsz.
Az sem mindegy, milyen kávéból készíted, hogyan ízesíted, sőt, a főzés módja is meghatározó: így lesz egészséges a kávé!
Ezzel a technikával készítve sokkal jobban érvényesülhet a zöldségek íze.
Íme az újabb trend, amiről kiderült, hogy vajon hatalmas kamu-e, vagy egy szuper lájfhekk.
Nagyanyáink sokkal ráérősebben éltek, ennek ellenére főzés előtt ők is beáztatták a hüvelyeseket. De nem csak azért, hogy lerövidüljön a főzési idő.
Egy olyan mindennapi jelenség lehet a dolog hátterében, amire talán nem is gondolnál!
Főzés a járó autó motorján? Bizony! Psszt, kell hozzá egy kis alufólia is!
A gáztűzhelyen való főzés több szempontból is veszélyes lehet – különösen a gyerekekre és a légzőszervi betegségekben szenvedőkre nézve.
A só nélküli főzés nem kell, hogy kihívást jelentsen: ezekkel ízesíts helyette.
Húsvét közeledtével nincs más dolgunk, csak az összes, tojással kapcsolatos kérdésre válaszolni, még azokra is, amikről nem is tudtad, hogy érdekesek.
A magyar népi konyhának tájegységenként különböző jellegzetes böjti ételei ismertek, és a húsvét sem zajlott pontosan egyformán mindenhol.
Gáz, ha a férjem főz a családra, vagy rendben van, ha mindenki azt teszi bele a családi ki-mit-tudba, amit szívesen és jól is csinál?
Hiába próbálkozol, a csirkemell mindig cipőtalp keménységűre sikerül? Mutatjuk, hogyan tökéletesíthetsz a technikádon.
Lehet, hogy a főzővíz neked már felesleges, de a növényeidnek még kincset érhet.
3 éve él Budapesten a venezuelai lány, aki háztartásában a karibi ízeket viszi tovább, beavat abba is, hogyan.
Ki gondolta, hogy ennyi lehetőség van benne?
Még csak nem is ismerünk olyat, aki így csinálta.
Veled is előfordult már, hogy ehetetlenül sós vagy fűszeres lett az étel? Ha ránk hallgatsz, többé nem fog!
A gyomorgörcs elkerülhető.
Van, aki tart az alufólia konyhai használatától – de van-e valóban ismert egészségügyi kockázata, vagy felesleges tartani tőle?
Néhány évtizede még az a nézet volt elfogadott, hogy egy nőnek a főzés tudományában is jártasnak kell lennie. De ma vajon hol van az megírva, hogy egy modern nőnek főzni is tudni kell?
Vannak érveink bőven.
A Sütés-főzés ABC-ről a szerzővel, Ruzsics Ilona gyógypedagógussal beszélgettünk.
Olvass, filmezz vagy főzz, ismerd meg a világot és önmagad heti kedvenceink segítségével!
Ha egyszer kipróbálod ezt a trükköt, többé nem is akarod majd máshogy csinálni.
Van remény arra is, hogy a zacskós tészták a lehető legfinomabbak legyenek – mutatjuk, mire kell odafigyelned a főzés során.
Nemcsak az a fontos, hogy profi késeid legyenek, hanem az is, hogy megfelelően tárold a darabokat, és mindegyikről tudd, hogy mire való.
A bezártságból az olvasás volt a mentális kijárat. Mutatjuk, mit élveztünk különösen.
Egy válogatós magyar olaszországi kajakalandjainak tanulságai következnek.
Mostantól sokkal hatékonyabb leszel a konyhában.
Vérciki, az étel ellen elkövetett merénylet, vagy a hétköznapokban szégyenérzet nélkül felhasználható gyorssegély anyáink kedvenc fűszere?
Kedden bocsátja forgalomba az MNB a legújabb forint érméket.
Nehezítésképp kvízünkben nem is mutatjuk meg a zászlókat.