Kiöntöd a főzővizet? Pedig a növényeid hálásak lennének érte

GettyImages-927414866

Ahelyett, hogy kiöntenéd a főzővizet, használd fel a locsoláshoz. A növényeid így értékes tápanyagokhoz juthatnak belőle.

Számodra is visszatérő nehézséget okoz, hogy életben tartsd a növényeidet? Akkor ezt a trükköt neked találták ki! Nemcsak olcsó, hanem hatékony is, és semmi másra nincs szükséged hozzá, csak a főzés után visszamaradó vízre. Máris mondjuk a részleteket!

Miért jó a főzővíz a növényeknek?

Ha tésztát, tojást, krumplit vagy más zöldségeket főzöl, akkor közben értékes mikrotápanyagok – így például foszfor, nitrogén vagy kalcium – szabadulnak fel, amelyek a főzővízben maradnak – írja az East River Nursery útmutatójára hivatkozva a Lifehacker. Ha nincs lehetőséged komposztálni, akkor ne hagyd veszni, mert ez lehet a legegyszerűbb, legolcsóbb módja növényeid tápanyagkészleteinek feltöltésére. A teendőd csupán annyi, hogy hagyod kihűlni a főzővizet, majd felhasználod az öntözéshez.

Így két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen a locsolással együtt letudhatod a növények táplálását is.

Ha a főzővízzel öntözöl, annak további előnye is lehetnek. A víz elősegíti a tápanyagok raktározását a talajban, ami azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran trágyázni, tápoldatozni a növényeket vagy a kertet, ami hosszabb élettartamot biztosít a talajnak. Emellett hozzájárul ahhoz is, hogy a talaj jobban megtartsa a nedvességet, így elegendő lesz ritkábban locsolnod.

A főzővizet egyszerűen használd fel a növények locsolásához
A főzővizet egyszerűen használd fel a növények locsolásáhozSergey Mironov / Getty Images Hungary

„Azok számára, akik spórolni akarnak, és nincs helyük a komposztáláshoz, a főzővíz a tökéletes megoldás. Problémamentes, környezetbarát, fenntartható, és minden szükséges tápanyaggal ellátja a növényeket, amire szükségük van a növekedéshez.”

A szakemberek azt javasolják, hogy ha még nem csináltál ilyet, akkor ne nagyon bonyolítsd túl a dolgot: elsőként a tészta és a párolt zöldségek főzővízével próbálkozz, mielőtt más lehetőségekkel kezdenél kísérletezni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra