Ezzel a trükkel tökéletesen pucolható keménytojást főzhetsz

Pásztor Liliána
GettyImages-1314653756
Olvasási idő kb. 1 perc

Mindig küzdesz a főtt tojás héjával? Egy egyszerű trükk segíthet, hogy másodpercek alatt megpucold! Egy videó most megmutatja, hogyan könnyítheted meg a dolgod egyetlen rajzszeg segítségével.

A főtt tojás pucolása sokak számára bosszantó feladat, hiszen a héj gyakran darabokban jön le, vagy a fehérje is leszakad vele együtt. Egy népszerű videóban azonban egy meglepően egyszerű megoldás terjed: ha a tojás alját főzés előtt óvatosan átszúrjuk egy rajzszeggel, a levegő bejut a héj alá, így a főzés során könnyebben leválik róla.

Csak egy rajszeg szükséges a tökéletes keménytojáshoz!

A módszer lényege, hogy a tojás tompább végén található egy kis légbuborék, amelyet a tűszúrással kieresztünk. Ezáltal a héj kevésbé tapad a tojásfehérjéhez, így a főzés után sokkal egyszerűbb eltávolítani azt. Ha nincs nálunk rajszeg, akár pár óvatos kanálütögetéssel is megtörhetjük a már megfőtt tojás héját, így megkönnyítve a pucolást. De a pohárban való összerázás drasztikusabb módszerére is sokan esküsznek.

Nézd meg a következő videót, és próbáld ki ezt a trükköt a következő reggelidnél!

@bayashi.tiktok #lifehack ♬ Just Wanna Rock - Lil Uzi Vert

Ha kíváncsi vagy rá, melyik összetevőtől lesz tökéletes a tükörtojás, figyelmedbe ajánljuk ezt a cikkünket is! 

Megjelent az új Dívány-könyv!

Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek