Ezzel a trükkel nem fognak szétfolyni és lesüllyedni a bogyók a muffinok aljára

A muffinsütés egyszerű és remek móka, kivéve, ha az ember bogyós gyümölcsökkel ízesíti, majd a végén azt tapasztalja, hogy a fekete ribizlik jól szétrobbantak a közepén, összevissza folytak, vagy lesüllyedtek a sütemények aljára. Ha nem ismerted a trükköt, most megmutatjuk, hogyan lesznek a muffinjaid sokkal szebbek, mint eddig.

A muffinok nagyon egyszerű, kevert sütik, amelyek készítésébe az is belevághat, aki csak GPS-szel találja meg otthon a konyhát. További előnyük, hogy ezerféleképpen ízesíthetők, akár még egy adag bekevert tésztát is oszthatunk többfelé, így a végeredmények között lehet dupla csokis, citromos, sajtkrémes red velvet, és persze akár egy gyümölcsös is. 

Ezeket a minisütiket az apró, bogyós gyümölcsök remekül feldobják, és minél kisebbek, annál jobban mutatnak majd bennük. Finom a ribizlis-citromos, a fekete ribizlis-fehér csokis, de akár kisebb meggyekkel is próbálkozhatsz

Ha pedig azt hallod, cupcake, ugyanúgy a muffin jusson eszedbe, és mellette egy türelmes hobbicukrász, aki a darabokat ízesített vajkémmel és színes cukorkákkal dekorálta. 
Egy nagy tepsi, isteni, sűrű muffinhoz csak fogj egy hagyományos kocka vajat, olvaszd fel, majd keverd el két enyhén felvert tojással, három nagy evőkanál tejföllel, egy citrom levével és héjával. Egy másik tálba, a száraz hozzávalók közé mehet két nagy bögre liszt, hat nagy evőkanál cukor, egy mokkáskanál só és egy zacskó sütőpor. Forgasd össze folyékony és száraz alapanyagokat, és már meg is van a sűrű alaptésztád. 
Ezt az egyszerű tippet érdemes megfogadnod.
Ezt az egyszerű tippet érdemes megfogadnod.Antoniu Rosu / 500px / Getty Images Hungary

Ha bogyós gyümölcsöket kevernél bele, azt ezek után kell megtenned – mondanák a közepesen profi muffinkészítők. Ám a legendák másképp csinálják. 

Tessa Arias, a The Ultimate Cookie Handbook szerzője a megoldást Instagram-oldalán tette közzé. Arias elárulta, a tippet egy másik szerzőtől, Stella Parkstól tanulta, és bizonyítékot is mutatott arra, mennyivel jobban sikerülnek majd a tipp használata után a muffinok. 

 Régi trükk, hogy lisztbe forgassuk a bogyókat, ami remek ötlet, de valamiért nem mindig sikerül jól, így jobb egy másikat is bevetni mellette

– állítja a szerző. – Arról nem is beszélve, hogy megzavarhatja a folyékony és a száraz hozzávalók arányát a receptben – teszi hozzá a perfekcionista cukrász.

Arias a következőket javasolja a tökéletes muffinokért:

1) Kanalazz egy-egy adag sima, gyümölcs nélküli tésztát a muffinpapírokba.

3) Óvatosan keverd a gyümölcsöket a maradék tésztához. Ezek után a gyümölcsös adagot is töltsd a muffinformákba, és várd a csodát. Ha elég sűrű volt a tésztád, a sütemények remekül sikerülnek majd, és a gyümölcsök soha többé nem süllyednek le.

A különbség szemmel látható. Már csak 20-30 perc kell a sütiknek a közepesen forró sütőben, és el is készültél. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra