Sok külföldi számára már a puszta említése is alkalmas a nyugalom megzavarására.
Az élelmiszeripar fontos alapanyagáért versenyeznek a feldolgozók – ez meglátszik majd az árakon is.
Egyre több élelmiszeripari összetevő, adalékanyag kerül a világ számos pontján tiltólistára egészségkárosító hatása miatt.
Ebből a nyalánkságból gyakran éppen azt hagyják ki, amiről azt gondolnád, hogy a legfontosabb összetevőjének kéne lennie.
Nincs az az olasz, aki ne tekintene megvetően a gyorsfagyasztott pizzára. De vajon tényleg olyan csapnivaló a minősége? Máris kiderül!
A híres retró édesség, amely a 80-as években ért népszerűsége csúcsára, olyan elnevezést kapott, ami manapság aligha állná meg a helyét.
A kürtőskalács a 18. század elején vált népszerűvé a magyar nemesség körében, és manapság is kedvelt vásári csemegének számít.
Melyik liszt a legjobb a tésztához, és melyik a kenyérhez? Összefoglalónkból kiderül!
A kolbászkészítés hagyományai egészen az ókori időkig nyúlnak vissza.
Bár a külföldiek nem feltétlenül tudják hova tenni a Piros Aranyat, mi, magyarok már több mint 50 éve változatlanul rajongunk érte.
Kíváncsi vagy, hogyan készül a csipsz, és minek köszönheti kétes hírnevét? A szakember elárulja.
A zacskós levesekről úgy tartják, hogy csupa „műanyagból” készülnek, és tele vannak ízfokozóval. A szakértő elárulja, mennyi igaz ebből.
A Kojak nyomozó legendás alakja által ihletett nyalóka a mai napig megtalálható a boltokban.
Feltalálója eredetileg valami egészen másnak szánta a robbanós cukorkát.
Miért éppen egy medve köszön vissza rajta, és mi adja a kockasajt utánozhatatlan ízét?
Mi fán terem a szaloncukor? Hát nem a karácsonyfán! Mutatjuk, honnan ered a klasszikus karácsonyi édesség.
Az olcsó „csokimikulások” gúnyája mögött kellemetlen meglepetések várhatnak.
Tudtad, hogy a vaníliás karika eredetileg egy másik magyar termékről kapta a nevét?
Retró édességeket bemutató sorozatunkban ezúttal a franciadrazsé történetét ismerheted meg.
A téli fagyi az 1970-es és 80-as évek Magyarországának egyik legnépszerűbb édessége volt.
Honnan ered a Dunakavics, és minek köszönheti jellegzetes, semmi mással nem összetéveszthető ízét?
És hogyan készül? Itt van minden, amit valaha is tudni akartál a magyarok egyik kedvenc édességéről, a Pilóta kekszről.
Te is imádod a népszerű túrós édességet? Akkor ezt érdekesnek fogod találni!
Ha megtudod, miből készül a löncshús, lehet, hogy többé nem lesz gusztusod hozzá.
Te is bizalmatlanul méregeted a bolti krumplipüréport? Most megtudhatod, hogy pontosan mi kerül bele.
A vajkrém csak egy olcsó utánzat, amiből kispórolják a vajat? Mutatjuk, mi a különbség a két termék között.
Sok gyümölcsjoghurtba csak mutatóban kerül gyümölcs, a cukorral viszont elég bőkezűen bánnak a gyártók.
A tartós kenyérről úgy tartják, hogy tele van adalékanyagokkal, amelyek károsak lehetnek az egészségre. De mit gondol erről a szakember?
A szakember szerint a light és a zero kóla között nem sok különbség van, de a gyakorlatban ez a kis eltérés is sokat jelenthet.
A szakember szerint a mirelit rántott sajt sajttartalma meglepően alacsony lehet.
Csak olcsó marketingtrükk, vagy a kaukázusi kefirnek tényleg van valami kaukázusi vonatkozása?
Ha azért fogyasztasz müzliszeletet, mert egészségesnek hiszed, van egy lesújtó hírünk számodra.
A barna cukorról általában úgy tartják, hogy egészségesebb, mint a fehér cukor. A szakértő most tisztázza, hogy valóban így van-e.
A koktélparadicsom akár két-háromszor is drágább lehet, mint a fürtös paradicsom, aminek a szakember szerint jó oka van.
A „vitaminnal dúsított” kifejezés árulkodó lehet a szójatejek csomagolásán.
A világos, fehéres színű bajor grillkolbászok elég furán hatnak a sötétebb hazai változatok mellett.
Sokan egy kalap alá veszik a fagylaltot és a jégkrémet, pedig valójában nagyon is különbözőek.
Mutatjuk, mit nyerhetsz azzal, ha a tojásos tésztát durumra vagy teljes kiőrlésűre cseréled.
És mi van még benne a májon kívül? Az élelmiszeripari szakember meglepő információkkal szolgál a kenőmájas összetételéről.
Talán több benne a tápanyag, vagy valami egészen más oka van? Megkérdeztük a szakértőt.
Nem véletlen, hogy a puffasztott rizzsel gyakorlatilag soha nem tudsz jóllakni. A szakember elmondja, mi áll a háttérben.
Ha a salátára kerülnek, akkor biztos egészségesek is. Vagy mégsem?
Mitől lesz gyors a zacskósnak is nevezett gyorsrizs? És vajon megéri az árát? A szakértő válaszol.
Elöljáróban legyen elég annyi, hogy amit itthon trappista sajtként árulnak, annak nem sok köze van az eredetihez.
A szakember elmondja, mire figyelj a csokinyúl vásárlásánál, hogy ne valami gagyi utánzattal szúrják ki a szemed.
Gondolkoztál már rajta, hogyan készül az alkoholmentes sör? A szakértő elárulja, miért érzed másnak az ízét.
Hiába magasabb az árfekvése más kenyérfélékhez képest, a PurPur kenyér egyre népszerűbb. De mi olyan jó benne?
Kitalálod, hogy hány kockacukorban mérhető egy pohár szörp cukortartalma?
A csemege és paprikás szelet néven futó termékek feltűnően hasonlítanak a szalámikra, ami félreértésekre adhat okot.
A koffeinmentes kávé elnevezés kissé csalóka lehet. A szakember elmondja, hogy miért.
Gyakran hallani, hogy a fehér csoki igazából nem is csoki. De akkor mégis micsoda?
Milyen előnyei lehetnek annak, ha a drágább bio- és mélyalmos tojást vesszük?
Nem minden tejföl, ami annak látszik. Erre számíts, ha frissföl kerülne a kosaradba.
A szakértő szerint a 3in1 kávéban gyakran éppen a kávé a legkisebb arányú összetevő, ami sokat elmond a termék koffeintartalmáról is.
Melyik tejet kell a hűtőben tartani, és melyiket nem? És mit jelentenek a rövidítések? Kisokososunkból kiderül!
Te is tartasz azoktól az élelmiszerektől, amelyekben tartósítószer van? Most megtudhatod, hogy jogosak-e a félelmeid.
Elterjedt nézet, hogy nem épp a legjobb minőségű hal kerül bele. De vajon mit mond erről a szakértő?
Azt hiszed, hogy a 100 százalékos gyümölcslé csak friss gyümölcsből készülhet? Tévedsz!
Nem az számít, hogy milyen messziről jön a vacsorád, hanem az, hogy milyen módszerekkel állítják elő.
Sokan nem tudnak erről az autós szabályról – komoly büntetés lehet a vége.
Talán te sem ismered jól az étkezési etikettet. Vagy mégis?