Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.
Egy-egy szelet sós halloumi mellett nagyon finom a grillezett nektarin, de ha nem vagy éppen az édes-sós kombinációk rajongója, próbáld ki ezzel az egyszerű, gombás körettel, amiben alig van kalória, mégis klasszul eltelít.
Ha szereted a franciasalátát és szívesen összedobnál belőle valamit, ami már vacsorára is teljes értékű fogás, keverd el sült pulykacsíkokkal, sajttal, friss zellerrel és almával.
Vegáknak grillezett sajttal, húsevőknek egy-egy szelet kacsacomb mellett lesz igazán finom ez a saláta, ami vérnarancsos-mandarinos változatban még izgalmasabb.
A mozzarella semleges-tejszínes íze és a savanykás narancs nagyon finom a méz és a csili aromájával. Nem is kell ebbe a salátába más aromás alapanyag, elég egy-egy marék jégsaláta, uborka és avokádó. Ha köretként tálalnád, egy adag halszeletet grillezz mellé.
Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.
Egy nagyobb körte is elég két adaghoz ebből a salátából, amihez az ünnepekről megmaradt datolya is remekül illik. Vörös és fehér húsok kísérőjeként is remek, édeskés köret lesz a végeredmény – nálunk kacsa mellett a legnagyobb kedvenc.
A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.
Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.
Egy kevés mézzel és lime-mal adunk különleges hangulatot ennek a téli salátának, ami nálunk egy kevés szerecsendiót és fahéjat is kapott a tetejére a különleges téli hangulatért. Ha neked ez már sok a jóból, sült fokhagymával és köménnyel ízesítsd.
Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.
Akár egy reggeli bruch része is lehet ez az elegáns reggeli saláta, ami tökéletes hétvégére, amikor egy kicsit több időd van összedobni reggelire valami igazán különlegeset.
A dió és a sajt kombinációja jóllaktat, de ha ez még nem lenne elég, egy kevés sült bacont is szórunk a tetejére. Nekünk ez a tökéletes munkahelyi ebéd, ami reggel is percek alatt összedobható, a helyszínen már csak néhány pirítóskockát kell hozzákeverned.
A tárkony és a citrom a domináns fűszerei ennek a salátának, amitől tökéletes kísérője lesz ez a fogás a legegyszerűbb grillezett halszeletnek is.
Egy kevés narancsszörppel készült a mellé kínált majonézes öntet, így izgalmas és gyors vacsorát dobhatsz össze alig fél óra alatt. Egy nagy szelet pirított kaláccsal érdemes tálalnod.
A majonézes öntetet egy kevés téli fűszerrel dobtuk fel, és ha kipróbálod, látni fogod, hogy a mézeskalács-hangulat nemcsak a süteményeknek áll jó.
Imádjuk a panzanellát, nem is szégyelljük, már csak az utána elfogyasztott, szintén olasz hangulatú vödörnyi tiramisuról kell leszokni ahhoz, hogy az újévi életmódváltás tökéletes legyen.
Akár köret is lehet belőle, de ha nem vágysz túlságosan nehéz vacsorára, ezt érdemes összedobnod egy nagy adag koktélparadicsommal és rukkolával.
Ha nem köretnek szánod, egy nagy bögre főtt csicseriborsóval dobd fel ezt a finomságot, amiben a friss, savanykás narancs mellett tökéletes a sós halloumi sajt és a még ropogósra párolt zöldségfalatok.
Friss zöldségekkel saláta lesz belőle, azok nélkül egyszerű köret, ami vörös húsok és szárnyasok mellett is finom lesz. Egy kis méz és só remekül kihozza a sült zöldségek ízét, és ha olajspray-vel adod hozzá a zsiradékot, a kalóriákkal is spórolhatsz.
Egy kevés bacon és csicseriborsó is helyet kapott a grillezett padlizsán mellett, és ha igazán finomra készítenéd, minél több salátafélét és zöldfűszert adj hozzá!
Akár néhány narancsszelettel is feldobhatod ezt a salátát, ami akkor lesz a kedvenced, ha imádod a különleges alapanyagokat és ízkombinációkat.
A gesztenye mellett bacon, alma, cékla és lila hagyma teszi izgalmassá ezt a salátát, amit meleg, fokhagymás vajban átforgatott főtt gesztenyével érdemes tálalnod.
Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!
Miért ne készíthetnél idén pofonegyszerű ünnepi fogásokat? Akár vendégek jönnek, akár a szűk család eszik majd belőle, ez a kombináció remek, nem megszokott, és viszonylag gyorsan összeállítható, érdemes egy esélyt adnod neki.
Ez a német krumplisaláta már ismerős lesz, és amikor nálunk készül, nem felejtünk el kihagyni belőle egy-egy csokor apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget sem. Ha halak mellé dobod össze, kaporral is ízesítheted.
Csípősrajongóként naná, hogy van tippünk egy klassz kis pikáns salátára, amit, ha igazán nyári hangulatot szeretnél, grillezett hal vagy frissen sült tenger gyümölcsei mellett érdemes felszolgálnod.
Ha valami könnyűt ennél indiai hangulatban, dobd össze ezt a gyors salátát, nem fogod megbánni. Grillezett sajt és joghurtos mézben pihentetett csirke mellett a legfinomabb.
Olyan buktatói vannak a salátarendelésnek, amikre talán nem is gondolsz.
Bár az avokádó kalóriatartalma viszonylag magas, a benne lévő zsírok kifejezetten egészségesek, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. A lazac is hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, így a belőlük készült saláta eléggé főnyereménygyanús fogás.
Szokatlan kombinációk örömteli zűrzavara keletkezik a tányéron, ez nem is vitás, de ha megkóstolod, kiderül, hogy a sós kolbászok mellé tökéletes a savanykás-roppanós körte és az édes-balzsamecetes szósz. Abbahagyhatatlan.
Ha már mutattunk egy jó rukkolapesto-receptet, arra is van néhány tippünk, hogyan érdemes felhasználnod. A kicsit unalmas kuszkuszt például klasszul feldobja, ami után húsevőknek csirkével, vegáknak fahéjas grillezett padlizsánnal és egy kevés mazsolával érdemes tálalnod. A friss, édeskés körte jól kiegészíti a fűszeres pesto ízét.
A legegyszerűbb, grillezett csirke- vagy sajtszeleteket is jól kíséri egy ilyen különleges saláta, amiben az egyetlen újdonság az aromás édeskömény lesz. Ha a majonézbe egy kevés citrom és méz is kerül, még gazdagabb, izgalmasabb lesz a salátaönteted.
Dolgok, amikről nem is tudtuk, hogy nem tudjuk rovatunk első témája következik.
Ha egyszerű főételt készítenél, néhány szelet hideg, konfiltált kacsa illik mellé a legjobban, vega változatban pedig fokhagymás csicseriborsóval gazdagítsd.
Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.
Nem kell megijedned a kombinációtól, az édes-csípős rákfalatok íze tökéletesen harmonizál az édeskés gyümölcssel, amit klasszul kísér a semleges avokádó és mozzarella.
Ha gyorsan készítenél valami igazán táplálót és finomat, ez a saláta lehet a kedvenced! Tele van gazdag, magyaros ízekkel, és nem is kell sokáig a konyhában szobroznod miatta.
A panzanella friss zöldségekkel, kenyérrel és egy kis parmezánnal önmagában is tökéletes, a húsos változatát pedig egyszerű, nyári vacsoraként érdemes bevetned.
Paradicsommal ízesítve tökéletes a padlizsán, és igen, nagyon jól illik hozzá egy kis fahéj és fokhagyma is.
Ez tényleg az egyik legfinomabb nyári köret a grillhúsok mellé.
Csak vágd karikákra a banánt, és tálald ebben a klassz, vegyes salátában, így egy egészen új arcát ismerheted meg.
Ha még egy kevés reszelt parmezán is kerül a tetejére, tényleg ez lesz a tökéletes fogás.
Ha még gazdagabb salátát szeretnél, amit akár egy vega vacsoraként is tálalhatsz, keverj hozzá alaplében puhított kuszkuszt és néhány szelet fahéjjal grillezett padlizsánt.
Ha cseresznyéről van szó, ne csak desszertekben gondolkodj. Tökéletesen harmonizál sós, aromás sajtokkal, de ha úgy érzed, hogy az már neked túl sok lenne, egy adag kevésbé pikáns mozzarellával dobd fel ezt a salátát.
Meleg és hideg saláta is akad aktuális receptválogatásunkban, amiben arra törekedtünk, hogy a legfinomabb könnyű vacsorákat gyűjtsük össze.
A sült karfiol alkalmas arra, hogy menő kínai mázas falatok készüljenek belőle édes-csípősen, szezámmaggal, de pizzaalapként is tökéletes, ahogy ebben a klassz, különleges salátában is.
Ha épp van otthon egy kevés marhahús és friss uborka, nem érdemes kihagynod ezt az egyszerű fogást, ami ráadásul a napi kalóriák számát sem dobja meg túlságosan.
Egy kevés fokhagymás-majonézes pirítóssal tökéletes vega fogás lehet belőle, húsevőknek egy félig átsült jó borsos marhaszeletet vagy tejszínes-mustáros grillezett halat kínálj mellé.
Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.
Felnőtteknek egy kevés füstölt csiliszószt is keverj bele a paprika, a kukorica és a zeller ízének feltuningolására.
Akik már rég felfedezték, milyen finom tud lenni egy-egy sós ételben néhány édes falatka, biztosan írni fogják ezt a klassz köretet, aminek az íze egy nagy adag citromtól és petrezselyemtől lesz igazán nyári és friss.
Egy kevés hal, sajtszósz és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz baconnel és avokádóval.
Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.
Egyik kedvenc vacsoránkat hoztuk el, ami amellett, hogy pillanatok alatt összedobható, még abban is segít, hogy egy kicsit több ómega-3 jusson a szervezetünkbe.