Grillezettpadlizsán-saláta csicseriborsóval és mandulaszeletekkel

Salátatippekből soha nem elég, főleg nem azokból, amik valóban finomak és nem leszünk tőlük három perc után újra éhesek.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 közepes darab padlizsán hosszában elvágva
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 1 marék mandulaszelet
  • 15 deka pirított kenyérkocka
  • 10 deka feta összemorzsolva
  • 2 darab körte felkockázva
  • ízlés szerint só, bors és friss bazsalikom
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 tk. vaj
  • 1 tk. méz
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a befűszerezett padlizsánokat, majd vágd össze. A csicseriborsót is fűszerezd és a forró vajas mézben forgasd össze egy kicsit. Ha ezzel megvagy, egyszerűen keverd el az összes szükséges alapanyagot, és egy kis olívaolajjal meglocsolva tálald a salátát. 

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

szeptember23., 12:52

Nyári tésztasaláta – ezzel kezdőként sem tévedhetsz

Nincs is jobb nyáron azoknál a fogásoknál, amikből egy nagy adaghoz maximum egy kis tésztát kell főznünk, még jobb, ha az összes, fagyasztóban és hűtőben várakozó zöldség felhasználható bele. Ez a saláta pont ilyen, ráadásul langyosan és jéghidegen is finom.

augusztus7., 12:52

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Mangó-kacsa saláta – ezt egy hosszú nap után is könnyen összedobod

Főleg akkor remek ez a recept, ha épp van otthon a tegnapi kacsasültből egy kis maradék, ami egy-két tejes fogást már nem ad ki. Ezekkel a remek hozzávalókkal felturbózva hamar menő ebéd vagy vacsora kerekedik belőle.

szeptember13., 12:52

Sült hal fetával és aszalt paradicsommal – remek nyári ebéd, ami gyorsan elkészül

Kicsit mediterrán és nagyon gyorsan összedobható finomság, ami akár egy gyors pirítóssal és néhány szem koktélparadicsom mellett is remek lesz.

július24., 10:24

Mustra