A gyulladáscsökkentő hatású, antioxidánsokkal teli növény a sclerosis multiplex tüneteit is mérsékelheti.
Ez a sokféleképpen elkészíthető zöldség, ami valójában gyümölcsnek számít, meglepően egészséges.
A benne található rostoknak és hasznos vegyületeknek köszönhetően a padlizsán nem csupán egészséges, de a fogyásban is segíthet. És ez még nem minden.
A hideg estéken a legjobb grillezni, és ha már izzik a faszén, akkor egy-két hosszában felszeletelt padlizsánt sem érdemes lefelejteni róla.
Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.
Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.
Salátatippekből soha nem elég, főleg nem azokból, amik valóban finomak és nem leszünk tőlük három perc után újra éhesek.
Csak egy nagy adag leveles tészta kell ehhez a remek fogáshoz, ami akkor a legtökéletesebb, ha van türelmed beindítani a padlizsánszeletek miatt a faszenes grillt. Ha már izzik a faszén, dobj néhány szelet húst is a tetejére – másnap salátakészítés közben megköszönöd majd magadnak a füstös aromákat.
Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.
Egy igazán finom vega szendvics következik, amit jó sok sajttal és fűszeres lilahagyma-lekvárral dobtunk fel. Utóbbihoz süsd meg a hagymákat vaj és olaj keverékén, ízesítsd sóval, balzsamecettel és barna cukorral, és már kanalazhatod is a szendvicsedbe.
Ha te is rajongod ezt a zöldséget, akkor nincs más dolgod, csak átfutni e heti válogatásunkat, és kiválasztani azokat a recepteket, amiket szívesen kipróbálnál.
Egy gyors ragu, amit ezerféleképpen bevethetsz: zöldfűszeres bulgurral gyors és könnyű vacsora lesz, egy szelet csirkecomb mellett, friss zöldségekkel felpimpelve klassz köretként is tálalható.
A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.
A zöldhagyma zöldjével, friss paradicsommal és petrezselyemmel készítettük ezt a gyors fogást, ami remek akkor, ha te is egy kicsit kevesebb húst ennél, de kedveled a fűszeres, tartalmas fogásokat. Ha szereted az olvadt sajtot, abból is piríts a tetejére, miután elkészült.
A paradicsomlekvár egy adag vajjal, balzsamecettel, fahéjjal és barna cukorral alaposan összefőzve a legfinomabb. Főzd össze a ragut a felkockázott, hámozott paradicsomokkal, és egyadagos változatban is elkészítheted.
A padlizsán és a gránátalma jól összeillő alapanyagok, és ha elkészült a meleg ragu, kínáld kuszkusszal, csicseriborsóval és rengeteg zöldfűszerrel a tetején.
A paradicsomos ragu szuper egy adag fahéjjal, és jól illik hozzá a viszonylag semleges ízű padlizsán. Ha van egy kontaktgrilled, percek alatt elkészül ez a köret.
Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.
Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz vega fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért.
Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.
Megint egy olyan fogás, aminek minden hozzávalóját szeretjük, innen már csak egy kis lépés egy egyszerű, fűszeres vacsorát készíteni az egészséges alapanyagokból. Még finomabb, ha mellé savanyított zellerszár, a tetejére pedig füstölt csiliszósz is kerül.
Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.
A zakuszkát sok nemzet a magáénak tudhatja: egyes források szerint balkáni eredetű, mások szerint örmény, gondolhatjuk székelynek, és valójában román eredetűnek is. Mindegy is, honnan ered, a legfontosabb, hogy ebben a receptben az egyik leggyakoribb változatot, a padlizsánost készítettük el.
Egy tökéletes vega szendvics készült el nálunk, amiből ne hagyj ki néhány szelet ementálit, mert azzal lesz a legfinomabb.
Paradicsommal ízesítve tökéletes a padlizsán, és igen, nagyon jól illik hozzá egy kis fahéj és fokhagyma is.
Ez tényleg az egyik legfinomabb nyári köret a grillhúsok mellé.
Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.
Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.
Bulgurral készítjük, így minden életmódváltó és vega kedvence lehet.
Íme a rapid változat lustáknak és lájfhekkereknek.
Mutatunk néhány ételt, amelynek viccesen hangzik a neve. Kitalálod, hogy melyik mire vonatkozik?
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.