Ennek a hamburgernek egy kissé keleti hangulata lett a padlizsántól és a fahéjas paradicsomszósztól

Egy tökéletes vega szendvics készült el nálunk, amiből ne hagyj ki néhány szelet ementálit, mert azzal lesz a legfinomabb.

A fahéjjal sem érdemes spórolnod, igaz, hogy a szilvás gombócban szoktuk meg, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tökéletes helyen bárhol, ahol padlizsán és paradicsom is akad a közelben.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab édes hamburgerzsömle
  • 0.5 darab padlizsán besózva, felkarikázva
  • a panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál ketchup
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, kömény
  • 1 marék rukkola
  • 4 vékony szelet ementáli sajt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Panírozd be a padlizsánokat a hagyományos módon, majd süsd ki forró olajban és tedd félre. A paradicsompürét keverd el a ketchuppal, sóval, borssal és a fűszerekkel, majd ezzel kend meg a megpirított zsömléket. Arra jöhet a rukkola, a padlizsánszeletek, végül a sajt. 

Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire! Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!

Görcsbe rándultak a rágóizmaink, mire a sok gumiszerű vacak között valami ehetőt is talátunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Citromos fehérbab-rukkola saláta aranymazsolával – így tüntesd el a magányos fehérbabkonzervet a spájzból

Ha nálad is mindig van néhány babkonzerv apokalipszis esetére, amik felhasználása apokalipszis hiányában egyre nagyobb eséllyel marad el, használd fel úgy őket, hogy megérje. Erre tökéletes akár a tárkonyos fehérbabsüti, amit korábban mutattunk, de vega hamburgerpogácsát is készíthetsz belőle tojással, hagymával és füstölt paprikával, és persze itt van ez a kissé citrusos, a mazsolától édeskés saláta, amit nagyon nehéz levenni az étlapról az első kóstolás után.

2020. szeptember2., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

2020. szeptember26., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

2021. augusztus21., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek