Egyedül arra kell vigyáznod, hogy ne sózd túl, ez a saláta valamiért nagyon nincs jóban a sóval. Akkor a legfinomabb, ha kicsit fokhagymás, nagyon padlizsános, és jó sok joghurt is kerül bele. Friss zsályával és snidlinggel megszórva az igazi.
![Amilyen egyszerű, olyan finom.](https://kep.index.hu/1/0/3396/33962/339624/33962447_2600605_fe650f43b0e35f67e7e2408b53e6ed37_wm.jpg)
Hozzávalók
- 2 nagyobb darab padlizsán felszeletelve
- 1 nagyobb pohár görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 4 darab friss zsályalevél apróra vágva (citromfűvel, snidlinggel is helyettesítheted)
- olívaolaj
Elkészítés:
Kissé olajozd be a padlizsánszeleteket és (faszenes) grillen puhítsd meg, majd vágd fel mindegyiket. Közben a többi hozzávalót dolgozd el alaposan egymással, és a kockára vágott zöldségeket ebben forgasd meg. Langyosan és hidegen is nagyon finom.
![Szezonja van: rakott padlizsán](http://kep.index.hu/1/0/958/9580/95808/9580893_4dbf73a2947b0f5d3dff126891b88f67_wm.jpg)
A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.
Tovább olvasom