![Köretnek is remek.](https://kep.index.hu/1/0/3579/35796/357967/35796731_2736999_275ac310a7a459496b9c20b07e1c90a9_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre kuszkusz
- 2 nagy evőkanál olívaolaj
- 15 deka natúr gesztenyemassza apróra vágva
- 10 deka aszalt vörös áfonya
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- 2 nagyobb darab padlizsán
- 1.5 bögre forrásban levő alaplé
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva (a tetejére)
- 1 csapott teáskanál méz
- 20 deka mozzarella szeletekre vágva
- 1 nagyobb teáskanál puha vaj
Elkészítés:
A kuszkuszt forrázd le az alaplével, majd tedd félre lefedve 10 percre puhulni.
Puhítsd meg sütőben a félbevágott, befűszerezett padlizsánokat, majd kapard ki mindegyik kis csónaknak a közepét és vágd apróra. Dolgozd el a sajton kívül a többi hozzávalóval, majd tölsd meg vele a padlizsánokat. Helyezd a tetejére a sajtszeleteket, és forró sütőben 8-10 perc alatt pirítsd a sajtot a tetejére. A friss petrezselyemmel a tetején tálald.
![Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával](https://kep.index.hu/1/0/3035/30351/303518/30351817_2330195_59990cc45f252b994ee64837d5c08738_wm.jpg)
Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.
Tovább olvasom