Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

Köretnek is remek.
Köretnek is remek.burwellphotography

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 15 deka natúr gesztenyemassza apróra vágva
  • 10 deka aszalt vörös áfonya
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 2 nagyobb darab padlizsán
  • 1.5 bögre forrásban levő alaplé
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva (a tetejére)
  • 1 csapott teáskanál méz
  • 20 deka mozzarella szeletekre vágva
  • 1 nagyobb teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt forrázd le az alaplével, majd tedd félre lefedve 10 percre puhulni.

Puhítsd meg sütőben a félbevágott, befűszerezett padlizsánokat, majd kapard ki mindegyik kis csónaknak a közepét és vágd apróra. Dolgozd el a sajton kívül a többi hozzávalóval, majd tölsd meg vele a padlizsánokat. Helyezd a tetejére a sajtszeleteket, és forró sütőben 8-10 perc alatt pirítsd a sajtot a tetejére. A friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

kapcsolódó Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával
Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csőben sült olaszos padlizsán pennetésztával és friss parmezánnal

Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.

augusztus22., 10:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

július27., 10:20

Könnyű, vega egytálétel – szójaszószos grillezett padlizsán sült rizzsel

A zöldhagyma zöldjével, friss paradicsommal és petrezselyemmel készítettük ezt a gyors fogást, ami remek akkor, ha te is egy kicsit kevesebb húst ennél, de kedveled a fűszeres, tartalmas fogásokat. Ha szereted az olvadt sajtot, abból is piríts a tetejére, miután elkészült.

május26., 10:24

Sült tök fetával és gránátalmával, mediterrán hangulatban

Lassan érkezik a sült tök szezonja, és mi felkészülten várjuk. Ha már megcsípte az első dér, akkor biztosan elég édes, addig is próbáld ki fahéjjal, naranccsal és gesztenyemézzel, vagy ebben a remek, fetás változatban!

szeptember15., 11:24

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Mustra