Ezt a klassz padlizsánburgert kecskesajttal és lilahagyma-lekvárral készítettük el

Egy igazán finom vega szendvics következik, amit jó sok sajttal és fűszeres lilahagyma-lekvárral dobtunk fel. Utóbbihoz süsd meg a hagymákat vaj és olaj keverékén, ízesítsd sóval, balzsamecettel és barna cukorral, és már kanalazhatod is a szendvicsedbe.

Bármelyik kedvenc sajtod jó lesz hozzá.
Bármelyik kedvenc sajtod jó lesz hozzá.istetiana

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb szelet padlizsán kissé besózva
  • 2 darab édes hamburgerzsömle
  • 1 nagy ek. vaj felolvasztva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 deka kecskesajtmorzsa
  • 2 ek. lilahagyma-lekvár
  • 2 szelet ementáli
  • 2 kis marék rukkola

A szószhoz

  • 2 ek. majonéz
  • 2 ek. BBQ-szósz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd el a fokhagymával, és ezzel kenegesd meg a padlizsánokat. Grillezd meg, majd amíg forró, olvaszd rá az ementálit. A szósz hozzávalóit keverd el, a félbevágott zsömléket is grillezd meg (ha maradt egy kis fokhagymás vaj, azzal is kend meg), majd ha ezzel megvagy, a hozzávalókból állítsd össze a hamburgereket. 

kapcsolódó Tanulj meg profin grillezni 7 + 1 egyszerű lépésben
Tanulj meg profin grillezni 7 + 1 egyszerű lépésben

Mutatjuk a legfontosabbakat, első a biztonság.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Egészséges és isteni tofuburger vietnámi hangulatban

Ha már unod a húsos változatot, mégis jólesne egy remek szendvics, ezt a csípős hamburgert próbáld ki!

szeptember4., 10:24

Csőben sült olaszos padlizsán pennetésztával és friss parmezánnal

Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.

augusztus22., 10:24

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

július30., 10:44

Mustra