Végre egy olyan fogás, amiben nemcsak az olajos tonhal finom, hanem kalóriaszegény változata is. Kapros szósszal lelocsolt, friss zöldségek mellett tálald.
Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.
Mediterrán hangulatban, jó sok rozmaringgal és oregánóval készítettük el ezt a fogást, amihez negyedóra sem kellett. Durumtésztával tálalva és sós lében eltett tonhallal készítve még egészségesebb változatát dobhatod össze.
Szeretjük saláták mellett, munkahelyi szendvicsek közepén, de akár egy klassz, tejszínes-rozmaringos répafőzelék mellett is finomak ezek a gyors fasírtok.
Szuper édességekben, húspácokban, köretek ízesítőjeként is. Hoztunk is néhány receptet, amikből nem érdemes kihagynod.
Néhány ropogós, édes falat a pirított rozskenyér szeletek között és máris izgalmasabb szendvicset dobtál össze, mint a hagyományos sonkás-sajtos, vagy vajas-szalámis.
A piccata egyszerű, olasz fogás, ami hazájában leggyakrabban borjúhússal készül, de csirkével és hallal is remek lesz. Már mutatjuk is, mennyire megúszósan!
Grillezz mellé cukkinit, vágj apróra aszalt paradicsomokat, készíts egy könnyű, fűszeres öntetet olívaolajjal, és már meg is van a tökéletes köret a percek alatt elkészült vacsorád mellé.
Mediterrán hangulatú fogás, amiből nem hiányzik a hús, főleg, ha pirított vajas bagettszeletekkel és egy kevés fetával a tetején tálalod.
A mediterrán konyha segít fogyni, sokáig élni, tele van egészséges zsírokkal, alig kalóriás zöldségekkel és a legfinomabb fogásokkal.
Rengeteg sós fogásban működik jól a savanykás kapribogyó, főleg akkor, ha egy-két édeskés falatot is bele tudsz csempészni a tökéletes harmónia érdekében. Bizonyítékképp ezt a remek, vega tésztát hoztuk.
A sós csirkefalatok mellett remek ez a sűrű, gazdag, tejszínes szósz, amit a kapribogyó tesz izgalmassá. Köretnek frissen kifőtt, gyúrt tésztát és paradicsomsalátát tálalj mellé.
Nem is kell más mellé, csak egy adag tejszínnel és vajjal készült sűrű burgonyapüré vagy szójaszósszal és káposztával, wokban készült rizstészta. Nálunk ezúttal egy adag csirkecombból készült.
Ha többeknek készítesz reggelit, a sült zab remek döntés lehet, ahogy akkor is, ha a megszokottnál egy kicsit egészségesebb desszertet dobnál össze. Ebben a banános-szerecsendiós változatban még nem csalódtunk. Egy kevés narancsos vagy karamellás fagyitól, vagy tejszínhabtól egészségesebb nem lesz, de sajnos sokkal finomabb.
Amikor valaki a szükségből erényt kovácsol, és receptjei nemcsak az ételérzékenységre adnak megoldást, hanem a válogatós ízlés próbáját is kiállják.
A sajttortával nem lehet tévedni, és ha már unod a jól ismert változatokat, készítsd el ezt a fűszereset. A délutáni cappuccinód mellé nincs is tökéletesebb kísérő.
Egy adag sült fokhagyma és egy kevés pecorino sajt teszi tökéletessé ezt az egyszerű vega fogást. Talán már mondanunk sem kell, hogy húsevőknek köretként is tökéletes.
Nem kell bele túl sok szerecsendió, de egy adag egészen különleges lesz tőle. Ha van időd, keverj sajtkrémbe olvasztott fehér csokit és fahéjat, és azzal a tetején tálald.
Ha te is szereted a csicseriborsót, akárcsak a spenótot és minden olyan ételt, amik napközben nem nehezítenek el, jó hírünk van. Ez a fogás remekül laktat, mégsem tör majd rád utána a kajakóma.
Már csak egy szelet grillezett csirkemell kell hozzá, esetleg egy adag citromos-fokhagymás halszelet, vagy akár mindkettő. Ha épp diétázol, ez a saláta önálló fogásként is megállja a helyét, ha könnyű vacsorát keresel.
Minket aztán nem kell kétszer hívni a giroszoshoz, ha arról van szó, de amikor egy kicsit egészségesebb verzióban dobnánk össze valami nagyon hasonlót, biztosan ezt a fogást választjuk.
Jó kis görögös hangulatú salátát hozunk, amiből annak szezonjában soha nem hagyjuk ki a friss kaprot sem. Még egy fogás, amitől nem kopogtat majd a délutáni kajakóma, mégis estig ellát elég energiával.
Egy jó kis gazdag reggeli, amivel egészségesen kezdheted a napot. Néhány csepp balzsamecettel és friss bazsalikommal izgalmas, olaszos hangulatot adhatsz neki.
Te is szereted a sült csirkeszárnyakat? Mutatjuk a módszert, amivel a legropogósabbak lesznek!
Kedvencünk egy adag házi tészta tetején, amihez paradicsomszószt készítünk, majd fekete olívával és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
A garnéla is remek a diétádban, hát még a cukkinitészta. Ezek mellett belefér egy adag édes-csípős szósz, egy kevés sajt és akár egy kis puha vaj is ebben a finomságban. Lényegében egy könnyű, meleg saláta ez, amit mediterrán hangulatban készítettünk el.
Egy adag gyümölcssalátával vagy smoothie mellett szeretjük a legjobban ezt a klassz reggelit, amit mindig összedobunk, ha a rántotta és a tükörtojás már unalmas egy kicsit. Hétvégére tökéletes.
A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.
Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.
Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.
A legfinomabb köret mellette pár darab cukkini, lila hagyma és padlizsán, amiket ha megsütsz a kontaktgrillben, elég egy joghurtos-kapros öntet a tökéletes, könnyű vacsorához.
Fehérbabbal, kaporral és olívával készíts mellé egy gyors salátát, amihez csak só és néhány csepp lime kell, na és persze fél óra a hűtőben.
Az egyik legjobban variálható reggeli alapfogás a chiapuding. Ha túl sűrűnek látod, még egy kevés tejet adhatsz a keverékhez, amíg el nem éred a kívánt állagot. Dobj bele olyan gyümölcsöt, amilyet épp találsz, és akár egy kis adag levendulavirágos mézet is készíthetsz mellé.
A briam egy hagyományos görög sült zöldségétel burgonyával, cukkinivel, paradicsommal és lila hagymával, sok olívaolajjal. A remek görög konyha tipikus fogása, ahol néhány egyszerű alapanyagból mindig finom étel készül, kevés erőfeszítéssel.
A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.
Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.
Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.
A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.
Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.
A tojással töltött, darált húsos falatok egy kicsit új ruhában mutatják meg a megszokott alapanyagaidat. Készíts mellé tejfölös uborkasalátát, és ha be tudsz szerezni füstös csilipasztát, azt se hagyd le a tetejéről.
Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.
Nyáron ne hagyd ki a tetejéről a vaníliafagyit, télen pedig vaníliás vagy mandulalikőrrel ízesített házi tejszínnel érdemes feldobnod.
Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.
Akár egy adag csípős, juharszirupos mázat is készíthetsz hozzá, amiből semmiképpen ne hagyj ki egy kevés sót és citromlevet. Halak és csirke mellett is nagyon finom.
Egyiket sem nehéz elkészíteni, inkább csak egy kis türelmet igényel, amíg megvárod, hogy megkeljen a pogácsatészta.
Tökéletes krémlevesek és főzelékek közepén, vendégváró tálak egyik érdekességeként, de egy-egy olaszos szendvicsben is remek egy-egy aromás, ropogós sajtfalat.
Akár egy kevés füstölt hal is remek ebben a fogásban, ha pedig húsmentes változatban készítenéd, egy gyors, sütőben készült sajtcsipsszel tálald ezt a klassz levest.
A maradék kolbászcsücsök remek egy rántottában, akár egy magyaros tésztaétel egyik alapanyagaként, de érdemes a pogácsákban is esélyt adnod neki, mert klassz, magyaros vendégvárót állíthatsz össze a segítségével.
Az olasz ételekkel nehéz tévedni, ez a leves is olyasmi, amit mindenki szeret. Tálalhatod olvasztott sajtos bagettel, olasz, napon szárított sonkával, de akár olívakrémes pirítóssal is.
A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.
Egy kevés barna sör is feldobhatja ezt a gyors levest, ami egy nagy adag cheddarral és érett, napon szárított sonkaszeletekkel lesz még izgalmasabb. Ha friss zöldséggel tálalnád, szárzellert apríts bele!
Egy gyors házi kenyér még a nem túl gyakorlott szakácsoknak sem adja fel a leckét. Ebbe nálunk édeskés sült fokhagyma került, amit zöld borssal és egy kevés rozmaringgal szeretünk a legjobban.
Nem kell bele sok a szarvasgombás hangulatból, egy kis adagtól is remek aromája lesz a kenyérszeleteknek. Elég a tetejére egy kevés parmezános vagy snidlinges fűszervaj, és el is készült az elegáns és szuper egyszerű reggeli.
Nem lesz nehezebb mutatvány, mint egy gyors, kevert tésztát összeállítani, ha pedig lefagyasztod, minden reggel egy-egy egészséges, házi zsömlével készül majd a szendvicsed.
Tényleg semmi nincs, ami a sült hagymánál jobban feldobná a kenyereket, legyen akár sütőporos vagy kelt tésztából készült adag. Ha kevesebb időd van dagasztásra és kelesztésre, ez a sütőporos változat lehet a kedvenced.
Ha te is rajongod az olasz konyhát, dobd össze ezt a gyors kenyeret aszalt paradicsommal és olasz fűszerekkel. Nem is kell a tetejére más, csak egy kevés puhára olvadt vaj és mellé egy hatalmas pohár melange reggelire.
Bevetheted vacsorára, tízóraira, kávé és kakaó mellé, vagy egy karamellás tea kísérőjeként, a maradékot pedig fagyaszd le rohanós napokra. A burgonyától sűrű és puha lesz a textúrája, ezért szeretjük a legjobban.
A túrótól és vajtól minden pogácsa sűrűbb és puhább, nem csoda, hogy amikor csak lehet, ezekkel készítjük. Ha egy kevés aromás cheddar is kerül a tetejére, még izgalmasabb lesz.
Kóstoltad már a káposztát pogácsában? És lángosban? Mindkettő legalább annyira finom, mint amennyire fura első hallásra. Bebizonyítjuk!
Ha szereted a tepertőt, gazdagítsd a pogácsákat egy adaggal. Melegen a legfinomabbak, egy-egy kanál sűrű, házi szilvalekvárral.