Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

GettyImages-1290313284
LauriPatterson

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon felkockázva
  • 3 nagyobb darab burgonya felkockázva
  • 7 dl alaplé
  • 2 dl zsíros tejszín
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, tárkony
  • néhány csepp citromlé és a citrom héja
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 ek. vaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A burgonyát pirítsd meg a vajon 5 perc alatt, majd öntsd fel az alaplével. 

2. Főzd benne puhára, közben alaposan fűszerezd. 

3. Ha elkészült, mehet hozzá a tejszín – azzal elég csak összemelegítened. 

4. Végül frissen sült, ropogós baconkockákkal a tetején tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek