Minek sütni, ha sütés nélkül is ennyire jót lehet csinálni?yumehana
Hozzávalók 2 személyre
A tiramisuhoz
- 12 db babapiskóta
- 1 pohár eperszörp elkészítve
- 0.5 dl mandulalikőr
- pirított mandulaszeletek vagy kókuszreszelék a tetejére
A krémhez
- 20 dkg mascarpone
- 1 nagy ek. tejföl
- 10 dkg eper felkockázva
- 4 ek. eperszörp
- 1 csipet só
- 2 ek. porcukor
- 0.2 dl mandulalikőr
Elkészítés:
1. A piskótákat mártogasd a mandulalikőrrel elkevert szörpbe, és rétegezd két desszertespohárban. (2-2 réteg lesz)
2. A krém hozzávalóit dolgozd össze alaposan – ebből lesz a tiramisu másik „emelete”.
3. Ha rétegezed, hagyd a hűtőben néhány órán át, majd pirított mandulaszeletekkel, kakaóval vagy kókuszreszelékkel a tetején tálald.