Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és ementálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

GettyImages-1290313284
LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre

  • 9 dl alaplé
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 4 közepes darab felkarikázott vöröshagyma
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 dl fehérbor
  • ízlés szerint só, kömény és frissen tört bors
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A forró zsiradékok keverékén süsd puhára a hagymát legalább negyedóra alatt. Közben fűszerezd, és a cukrot is add hozzá.

2. Ha ezzel megvagy, öntsd fel a borral. 

3. Ha elpárolgott, mehet hozzá az alaplé, azzal is melegítsd össze. 

4. A legvégén a tejszínt add hozzá, és már tálalhatod is. 

 

kapcsolódó Ezek a Michelin-csillagos séfek kedvenc, egyszerű desszertreceptjei
Ezek a Michelin-csillagos séfek kedvenc, egyszerű desszertreceptjei

Néhány ismert séf elárulta, melyek azok az édességreceptek, amelyeket szerintük minden hobbiszakácsnak ismernie kéne.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

február9., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Mustra