Nem tudsz mit kezdeni a sok csokinyúllal? Ez az egyszerű és isteni desszert fog megmenteni

Szabó Eszter

Húsvétkor a gyerekek imádják összegyűjteni a kertben vagy jobb híján a lakásban szétszórt édességeket, amiből következik, hogy az ünnepek után a legtöbben egy nagy halom csokinyúllal éljük mindennapjainkat. Ha szeretnél új életet lehelni a nagyon látványos, de nem mindig a legfinomabb édességekbe, dobd össze belőlük ezt a brownie-t, amiről garantáljuk, hogy az egyik legfinomabb lesz, amit eddig ettél.

Tálalhatod egy-egy kanál fagyival, forró, rumos, erdei gyümölcsös raguval, de házilag felvert tejszínhabbal is, amit narancshéjjal és mandulalikőrrel ízesítettél. Arra mindenképpen figyelj, hogy a kávét és a sót semmiképpen ne hagyd ki belőle, mert ezek adják gazdag ízét, és csakis jéghidegen szeleteld, mert akkor a legfinomabb.

Remek sütialaprecept az alábbi, úgyhogy ha ezt a változatot megunod, készítheted meggyel, túrókrémmel és manduladarabokkal is. 

Brownie-hozzávalók:

250 g vaj

200 g csoki(nyúl)

360 g kristálycukor

90 g kakaópor

1 ristretto

65 g liszt

1 csapott teáskanál só

1 tk. sütőpor

4 tojás

Ha gyerekeknek készíted, koffeinmentes kávéval dobd össze
Ha gyerekeknek készíted, koffeinmentes kávéval dobd összeCatherine Falls Commercial / Getty Images Hungary

Így dobd össze a legfinomabb brownie-t!

A süti elkészítése tényleg nagyon egyszerű, csak az alapanyagok minőségére érdemes odafigyelned, és a vajjal sem szabad spórolnod. Lényegében egy kevert tésztáról van szó, amit sem dagasztani, sem keleszteni nem kell, csak a megfelelő ideig sütni. 

Előbb melegítsd elő a sütőt 180 fokra, öntsd egy tálba a kristálycukrot, szitáld hozzá a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd gőzfürdő fölött, folyamatosan keverve olvaszd meg a vajat és a nyulakat. 

Vedd le a csokit a gőzről, és keverd hozzá a száraz alapanyagokat, és ezzel már a munka felén túl is vagy. Add hozzá a tojásokat egyenként, és keverd el őket teljesen a csokis masszában. 

Sütőpapírral bélelj ki egy tűzálló tálat, és öntsd bele a csokis masszát (vagy használj szilikontepsit). 

Nem kell sokáig sütni, mert akkor nem isteni ragadós, hanem száraz lesz, ráadásul a csoki könnyen megég. Ha magasabb, akkor fél óra elég neki, ha nagyobb tepsibe tetted, akkor 20 perc alatt is elkészülhet 170 fokon. Azonnal vedd ki a tepsiből, hogy ne süljön tovább az alja, majd hűvös helyen pihentesd legalább egy órán át.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra