![GettyImages-496681199](https://kep.index.hu/1/0/4175/41754/417548/41754818_337aebe59f21b21b9f722231403aba7b_wm.jpg)
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
- 12.5 dkg margarin felolvasztva
- 1 csapott tk. só
- 2.5 dkg friss élesztő
- 1 ek. cukor
- 2.5 dl langyos víz
Elkészítés:
1. Futtasd fel az élesztőt a cukros vízben, majd robotgéppel dagassz tésztát az összes hozzávalóból.
2. Pihentesd 50 percen át meleg helyen, majd sodorj rudakat a tésztából. Ha szeretnéd, szórd meg reszelt sajttal.
3. Csavard fel perecformára, majd 200 fokon nagyjából 10 percig süsd.
Ha a klasszikus, sós változatot készítenéd, félidőben, amikor már megsült, de még nem barnult meg a tészta, egy kanál só és három kanál liszt vízzel hígított keverékből csöpögtesd rá a sópöttyöket.
![Ezek a Michelin-csillagos séfek kedvenc, egyszerű desszertreceptjei](https://kep.index.hu/1/0/3526/35268/352689/35268907_2698669_5d8570e01c0b77af636e19a6ad6b4973_wm.jpg)
Néhány ismert séf elárulta, melyek azok az édességreceptek, amelyeket szerintük minden hobbiszakácsnak ismernie kéne.
Tovább olvasom