Csípősen a legfinomabb.P
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 20 dkg csirkemell felkcokázva
- ízlés szerint só, bors, fahéj, római kömény, csili, fokhagymapor, szerecsendió
- 2 marék földimogyoró
- 1 nagyobb darab kaliforniai paprika apróra vágva
- 3 szál zöldhagyma zöldje összevágva
- 0.5 fej jégsaláta összevágva
- 2 kis marék mungóbabcsíra
- 25 dkg ananász felkockázva
- 1 nagy ek. vaj
Az öntethez
- ízlés szerint só, bors, fahéj, római kömény, csili, fokhagymapor, szerecsendió
- 2 ek. mogyoróvaj
- 5 ek. olaj
- 1 ek. méz
- 2 ek. szójaszósz
- néhány csepp citromlé
Elkészítés:
1. Az ananászt és csirkét alaposan fűszerezd be, és a vajon süsd készre 8-10 perc alatt.
2. Hagyd egy kicsit hűlni, közben készítsd elő a zöldségeket.
3. Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze.
4. Keverd el a saláta minden hozzávalóját, majd alaposan forgasd össze a mogyorós-csilis öntettel.