Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.P

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 20 dkg csirkemell felkcokázva
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, római kömény, csili, fokhagymapor, szerecsendió
  • 2 marék földimogyoró
  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika apróra vágva
  • 3 szál zöldhagyma zöldje összevágva
  • 0.5 fej jégsaláta összevágva
  • 2 kis marék mungóbabcsíra
  • 25 dkg ananász felkockázva
  • 1 nagy ek. vaj

Az öntethez

  • ízlés szerint só, bors, fahéj, római kömény, csili, fokhagymapor, szerecsendió
  • 2 ek. mogyoróvaj
  • 5 ek. olaj
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. szójaszósz
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

1. Az ananászt és csirkét alaposan fűszerezd be, és a vajon süsd készre 8-10 perc alatt. 

2. Hagyd egy kicsit hűlni, közben készítsd elő a zöldségeket. 

3. Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze.

4. Keverd el a saláta minden hozzávalóját, majd alaposan forgasd össze a mogyorós-csilis öntettel. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?
Érdekességek