Mit kapsz az étteremben, ha Du Barry-szeletet rendelsz?

GettyImages-103058420

Hasonlóan ahhoz, ahogy a rigójancsi nevű cukrászsüteményt az azonos nevű cigányprímásról nevezték el, aki muzsikájával szerelemre gyújtotta egy előkelő grófné szívét, a Du Barry-szelet arról a Du Barry asszonyról kapta nevét, aki bájainak kínálásával juttatta jómódra önnön magát és férjét is. Kedvenc étele azóta is nevét viseli, de ettől még nem tudjuk, mit kapunk az étteremben, ha ilyet rendelünk.

Vannak olyan éttermek, ahol az étlap laminált fotókból áll, így könnyen tudható, mit is választasz éppen. De van, ahol csak a hangzatos neveket írják ki, amikről bizony nehéz megmondanod, kívánod-e azt az ételt. Hacsak nem tudod, melyik mit takar pontosan.

Te ebben is jó vagy?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–3 pont: Többet kell enni ahhoz, hogy jobban menjen a kvíz! Jó étvágyat kívánunk!

4–7 pont: Egy-két bakitól eltekintve elég jól végig tudod enni az étlapot tudatosan, ehhez gratulálunk!

8–10 pont: Minden elismerésünk! A sok munka meghozta gyümölcsét, illetve a sok evés meghozta a tudást. További jó étvágyat kívánunk!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek