Csőben sült olaszos padlizsán pennetésztával és friss parmezánnal

Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.

A parmezánt elég, ha tálalás előtt adod hozzá.
A parmezánt elég, ha tálalás előtt adod hozzá.Marina Bakush

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab padlizsán felkarikázva
  • 2 bögre pennetészta
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, friss bazsalikom
  • 1 közepes darab cukkini felkarikázva
  • 25 deka ricotta
  • 25 deka mozzarella
  • 15 deka reszelt parmezán a tetejére
  • 2 nagy ek. paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt és cukkinit fűszerezd és grillezd meg, a tésztát lobogó, sós vízben főzd készre. Ha ezzel megvagy, add a tésztához a ricottát, mascarponét, jó sok fűszert, majd tedd egy jénai aljába. Arra mehetnek a zöldségek, végül a mozzarella. Pirítsd rá a sajtot negyedóra alatt, majd tálalás előtt szórd meg padlizsánnal és friss bazsalikommal. 

Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Fűszeres mozzarellás padlizsán csicseriborsóval – keleti hangulat hús nélkül

Megint egy olyan fogás, aminek minden hozzávalóját szeretjük, innen már csak egy kis lépés egy egyszerű, fűszeres vacsorát készíteni az egészséges alapanyagokból. Még finomabb, ha mellé savanyított zellerszár, a tetejére pedig füstölt csiliszósz is kerül.

2020. október4., 06:12

Vegán fokhagymás-gyömbéres padlizsánragu – pirítós tetején és köretként is nagyon finom

Egy gyors ragu, amit ezerféleképpen bevethetsz: zöldfűszeres bulgurral gyors és könnyű vacsora lesz, egy szelet csirkecomb mellett, friss zöldségekkel felpimpelve klassz köretként is tálalható.

2021. május27., 10:44

Ezt a klassz padlizsánburgert kecskesajttal és lilahagyma-lekvárral készítettük el

Egy igazán finom vega szendvics következik, amit jó sok sajttal és fűszeres lilahagyma-lekvárral dobtunk fel. Utóbbihoz süsd meg a hagymákat vaj és olaj keverékén, ízesítsd sóval, balzsamecettel és barna cukorral, és már kanalazhatod is a szendvicsedbe.

2021. június1., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek