Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

Egy kis sajttal a tetején még finomabb.
Egy kis sajttal a tetején még finomabb.Al Gonzalez

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag száraztészta
  • 1 közepes darab padlizsán meghámozva, felkockázva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb darab apróra vágott vöröshagyma
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
  • 3 darab vágott, hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, friss bazsalikom
  • 10 deka reszelt parmezán
  • 1 marék mazsola
  • 1 ek. kapribogyó
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 kisebb darabb cukkini
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a beolajozott zöldségeket, majd vágd apró kockákra. A tésztát főzd készre lobogó, sós vízben. A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, majd keverd el az összes hozzávalóval, és melegen, reszelt parmezánnal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek