Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.
Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.Brian Hagiwara

Hozzávalók

  • 1 darab padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 közepes darab sárgarépa apróra vágva
  • 70 gramm lencse
  • 30 gramm vörös lencse
  • 400 gramm bab megfőzve
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 400 gramm apróra vágott, hámozott paradicsom
  • 20 gramm étcsokoládé összevágva
  • ízlés szerint csilipor, oregánó, kömény, füstölt paprika, koriander, fahéj
  • 800 ml zöldségalaplé
  • 0.5 darab lime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a pradlizsánt egészben, a legjobb, ha faszenes grillen sütöd. Tedd félre egy tányérra hűlni, majd húzd le a héját, és távolítsd el a szárát. Kockázd fel, majd tedd félre.

Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és a sárgarépát egy csipet sóval, és alacsony-közepes lángon 15-20 percig pirítsd, amíg a sárgarépa megpuhul.

Hozzáadjuk a padlizsánt, mindkétfajta lencsét, a vesebabot, szójaszószt, paradicsomot, csokoládét, csiliport, oregánót és a többi fűszert. Keverd össze, majd öntsd hozzá az alaplét. Forrald fel, majd kapcsold le nagyon alacsonyra a hőt. Takard le fedővel, és főzd másfél órán keresztül, időnként megkeverve.

kapcsolódó Kedvenc vega helyeitek Budapesten
Kedvenc vega helyeitek Budapesten

Sokan vagytok vegák, vagy, akik szeretik a húsmentes konyhát. Szuper éttermeket ajánlottatok nekünk, megmutatjuk, hogy mik a ti kedvenceitek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Babos-csilis sült tojás – bármelyik napszakban remek, gyors fogás

A bab és a tojás nagyon jól összeillenek a tányéron, ezzel az isteni fogással be is bizonyítjuk!Egy indokolatlan adag pecorino sajt a tetejére és már el is készült ez az egyszerű étel, ami akár egy hossz nap után vacsorára is bevethetsz.

2021. március19., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

2021. augusztus21., 12:52

Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

2021. május27., 10:24

Padlizsán fahéjas paradicsomraguval – előételként és köretként is remek

A paradicsomos ragu szuper egy adag fahéjjal, és jól illik hozzá a viszonylag semleges ízű padlizsán. Ha van egy kontaktgrilled, percek alatt elkészül ez a köret.

2021. február5., 06:04

Mustra