Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Olvasási idő kb. 1 perc

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.
Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.Brian Hagiwara

Hozzávalók

  • 1 darab padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 közepes darab sárgarépa apróra vágva
  • 70 gramm lencse
  • 30 gramm vörös lencse
  • 400 gramm bab megfőzve
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 400 gramm apróra vágott, hámozott paradicsom
  • 20 gramm étcsokoládé összevágva
  • ízlés szerint csilipor, oregánó, kömény, füstölt paprika, koriander, fahéj
  • 800 ml zöldségalaplé
  • 0.5 darab lime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a pradlizsánt egészben, a legjobb, ha faszenes grillen sütöd. Tedd félre egy tányérra hűlni, majd húzd le a héját, és távolítsd el a szárát. Kockázd fel, majd tedd félre.

Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és a sárgarépát egy csipet sóval, és alacsony-közepes lángon 15-20 percig pirítsd, amíg a sárgarépa megpuhul.

Hozzáadjuk a padlizsánt, mindkétfajta lencsét, a vesebabot, szójaszószt, paradicsomot, csokoládét, csiliport, oregánót és a többi fűszert. Keverd össze, majd öntsd hozzá az alaplét. Forrald fel, majd kapcsold le nagyon alacsonyra a hőt. Takard le fedővel, és főzd másfél órán keresztül, időnként megkeverve.

Kedvenc vega helyeitek Budapesten Kedvenc vega helyeitek Budapesten

Sokan vagytok vegák, vagy, akik szeretik a húsmentes konyhát. Szuper éttermeket ajánlottatok nekünk, megmutatjuk, hogy mik a ti kedvenceitek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez az izgalmas mangó-feketebab-kukorica saláta szárnyasok mellett a legfinomabb

Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.

2021. február25., 06:00

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

2021. július27., 10:20

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ezt a klassz padlizsánburgert kecskesajttal és lilahagyma-lekvárral készítettük el

Egy igazán finom vega szendvics következik, amit jó sok sajttal és fűszeres lilahagyma-lekvárral dobtunk fel. Utóbbihoz süsd meg a hagymákat vaj és olaj keverékén, ízesítsd sóval, balzsamecettel és barna cukorral, és már kanalazhatod is a szendvicsedbe.

2021. június1., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek