Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.
Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.Fotó: Brian Hagiwara

Hozzávalók:

  • 1 darab padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 közepes darab sárgarépa apróra vágva
  • 70 gramm lencse
  • 30 gramm vörös lencse
  • 400 gramm bab megfőzve
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 400 gramm apróra vágott, hámozott paradicsom
  • 20 gramm étcsokoládé összevágva
  • ízlés szerint csilipor, oregánó, kömény, füstölt paprika, koriander, fahéj
  • 800 ml zöldségalaplé
  • 0.5 darab lime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a pradlizsánt egészben, a legjobb, ha faszenes grillen sütöd. Tedd félre egy tányérra hűlni, majd húzd le a héját, és távolítsd el a szárát. Kockázd fel, majd tedd félre.

Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és a sárgarépát egy csipet sóval, és alacsony-közepes lángon 15-20 percig pirítsd, amíg a sárgarépa megpuhul.

Hozzáadjuk a padlizsánt, mindkétfajta lencsét, a vesebabot, szójaszószt, paradicsomot, csokoládét, csiliport, oregánót és a többi fűszert. Keverd össze, majd öntsd hozzá az alaplét. Forrald fel, majd kapcsold le nagyon alacsonyra a hőt. Takard le fedővel, és főzd másfél órán keresztül, időnként megkeverve.

Kedvenc vega helyeitek Budapesten
Kedvenc vega helyeitek Budapesten

Sokan vagytok vegák, vagy, akik szeretik a húsmentes konyhát. Szuper éttermeket ajánlottatok nekünk, megmutatjuk, hogy mik a ti kedvenceitek.

Tovább »

Még több recept

Azt hitted, bevállalós vagy? Próbáld ki a jókant, a japán vörösbabzselét gesztenyével!

Azért azt sem egyszerű elérni, hogy egy édességben szinte az agaragar legyen a legkevésbé szokatlan hozzávaló.

2019. november7., 12:00

Készítsd ma a halat szicíliai hangulatban, nem fogod megbánni!

Ha szereted a halászlevet és minden olyan fogást, ami percek alatt elkészül, ezt az olaszos halételt nem érdemes kihagynod a repertoárból. Bazsalikommal és oregánóval ízesített bulgur mellett a legfinomabb.

október30., 06:08

Idén nyáron ne maradjon ki az erdélyi zakuszka

A zakuszkát sok nemzet a magáénak tudhatja: egyes források szerint balkáni eredetű, mások szerint örmény, gondolhatjuk székelynek, és valójában román eredetűnek is. Mindegy is, honnan ered, a legfontosabb, hogy ebben a receptben az egyik leggyakoribb változatot, a padlizsánost készítettük el.

augusztus19., 06:04

Ezzel az isteni desszerttel mindenkit meglepsz: fehérbabblondie citromos-tárkonyos sajtkrémmel

Amellett, hogy nagyon finom, nem kell más hozzá, csak egy ötperces keverés, és már mehet is a sütőbe.

január28., 11:24

Ez a marharagu nálunk klassz, zöldséges gombócokkal lett még tartalmasabb

Nemcsak gazdagabb, de finomabb is ez a ragu ezekkel az egyszerűen összedobható gombócokkal, amik segítenek abban, hogy megúszd a köretproblémát. Savanyított céklával, friss, kovásszal készült kenyérrel a legfinomabb.

október28., 06:08

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.