Fetával és gránátalmával töltött padlizsánhajók

Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz vega fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért.

Különleges, keleti hangulatú vega fogás.
Különleges, keleti hangulatú vega fogás.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 közepes darab padlizsán
  • 1 bögre kuszkusz
  • 10 deka feta felkockázva
  • 1.5 bögre forró alaplé
  • ízlés szerint só, fahéj és bors
  • 1 nagyobb darab gránátalma magjai
  • 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Egy kontaktgrillben süsd puhára a kissé beolajozott, befűszerezett padlizsánokat, majd kapard ki a közepüket és vágd kockákra. A kuszkuszt a forró alaplével keverd össze, takard le és negyedóra után keverd el a petrezselyemmel és fahéjjal fűszerezett padlizsánnal. Töltsd meg a padlizsánokat a kuszkusszal, majd a fetával és a gránátalmával a tetején tálald. 

Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább »

Még több recept

Gyömbéres-gránátalmás eperleves – néhány mentás rizsgombóccal lesz az igazi

Nem kell túlgondolnod, vagy külön bevásárolnod miatta – ha épp nincs gyömbér a közelben, egy kevés Cayenne-csilivel adj extra aromákat ennek a levesnek.

augusztus6., 06:04

Ha csak egy pofonegyszerű padlizsánsalátát próbálsz ki idén nyáron, ez legyen az

Ez tényleg az egyik legfinomabb nyári köret a grillhúsok mellé.

július24., 06:04

Ez itt a glögg, a svédek isteni forralt bora

Lepd meg a vendégeket idén egy nagy adag svéd forralt borral! Tálalj mellé fahéjas kekszeket és egy nagy tál frissen sült gesztenyét a tökéletesen téli hangulathoz.

december3., 06:04

Diós-konyakos golyók – ha csak kevés időd van az ünnepi desszertre

Akár édesítővel is készítheted ezt az egyszerű édességet, ami egy sűrű csokoládészósszal desszert, anélkül pedig jó kis vendégváró lehet.

december3., 06:04

Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

augusztus8., 08:11

Klassz kis ünnepi előétel lehet ez a gesztenyés-vörös áfonyás tekercs

Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.

december2., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.