Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tartósítószer talán nem is kell bele, ha nagyobb a család, úgyis elfogy a hét végéig. Pirítóson, húsok tetején, egy kevés sült baconnel összeforgatott tésztára kanalazva, de akár a grillezett cukkini mellé is remek. A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket. 

A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket.
A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket.Mariha-kitchen

Hozzávalók

  • 0.5 kiló padlizsán
  • 0.5 kiló vöröshagyma
  • 0.5 kiló hámozott paradicsom
  • 1 kiló paradicsompaprika
  • ízlés szerint só, bors, babérlevél, fehérborecet, füstöltpaprika-por
  • 4 deci olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Süsd vagy grillezd meg a padlizsánokat, közben egy kevés olajon puhítsd meg az apróra vágott hagymákat. A paprikát és a paradicsomot daráld le. A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsomot és paradicsompaprikát, a padlizsánt együtt tedd fel főni, közben ízesítsd, majd ha összeforrt, töltsd steril üvegekbe. Ha tartósítanád, akkor önts mindegyik tetejére egy kevés olajat. 

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán fokhagymás-gyömbéres padlizsánragu – pirítós tetején és köretként is nagyon finom

Egy gyors ragu, amit ezerféleképpen bevethetsz: zöldfűszeres bulgurral gyors és könnyű vacsora lesz, egy szelet csirkecomb mellett, friss zöldségekkel felpimpelve klassz köretként is tálalható.

2021. május27., 10:44

Padlizsán-gránátalma saláta – egy adag csicseriborsóval teheted még izgalmasabbá

A padlizsán és a gránátalma jól összeillő alapanyagok, és ha elkészült a meleg ragu, kínáld kuszkusszal, csicseriborsóval és rengeteg zöldfűszerrel a tetején.

2021. május24., 12:52

Csőben sült olaszos padlizsán pennetésztával és friss parmezánnal

Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.

2021. augusztus22., 10:24

Fetával sült padlizsán – ha vendégek jönnek, ezzel kínáld meg őket!

Csak egy nagy adag leveles tészta kell ehhez a remek fogáshoz, ami akkor a legtökéletesebb, ha van türelmed beindítani a padlizsánszeletek miatt a faszenes grillt. Ha már izzik a faszén, dobj néhány szelet húst is a tetejére – másnap salátakészítés közben megköszönöd majd magadnak a füstös aromákat.

2021. augusztus18., 10:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek