Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tartósítószer talán nem is kell bele, ha nagyobb a család, úgyis elfogy a hét végéig. Pirítóson, húsok tetején, egy kevés sült baconnel összeforgatott tésztára kanalazva, de akár a grillezett cukkini mellé is remek. A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket. 

A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket.
A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 0.5 kiló padlizsán
  • 0.5 kiló vöröshagyma
  • 0.5 kiló hámozott paradicsom
  • 1 kiló paradicsompaprika
  • ízlés szerint só, bors, babérlevél, fehérborecet, füstöltpaprika-por
  • 4 deci olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Süsd vagy grillezd meg a padlizsánokat, közben egy kevés olajon puhítsd meg az apróra vágott hagymákat. A paprikát és a paradicsomot daráld le. A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsomot és paradicsompaprikát, a padlizsánt együtt tedd fel főni, közben ízesítsd, majd ha összeforrt, töltsd steril üvegekbe. Ha tartósítanád, akkor önts mindegyik tetejére egy kevés olajat. 

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal
A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább »

Még több recept

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

január20., 06:04

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

Zakuszkás csirkemell – tökéletes és egyszerű nyári vacsora

Ha valahol jó helye van a zakuszkának, az a joghurtban pácolt, frissen grillezett csirkeszeletek teteje. Nem kell a köretet túlgondolnod mellé, néhány grillezett zöldség balzsamecettel és egy pirítós éppen elég hozzá.

2020. augusztus21., 06:04

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

A hagyományos zakuszka erdei gombákkal még finomabb

A gombás zakuszkánál legtöbbször a padlizsán vagy a bab helyett előre megfőzött vagy nyers, ledarált gombát használnak. Az extra hozzávaló lehet csiperke, rókagomba és erdeigomba-keverék is, ami még finomabb, ha egy kevés murok, vagyis sárgarépa is kerül mellé.

2020. augusztus21., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.