Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tartósítószer talán nem is kell bele, ha nagyobb a család, úgyis elfogy a hét végéig. Pirítóson, húsok tetején, egy kevés sült baconnel összeforgatott tésztára kanalazva, de akár a grillezett cukkini mellé is remek. A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket. 

A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket.
A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 0.5 kiló padlizsán
  • 0.5 kiló vöröshagyma
  • 0.5 kiló hámozott paradicsom
  • 1 kiló paradicsompaprika
  • ízlés szerint só, bors, babérlevél, fehérborecet, füstöltpaprika-por
  • 4 deci olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Süsd vagy grillezd meg a padlizsánokat, közben egy kevés olajon puhítsd meg az apróra vágott hagymákat. A paprikát és a paradicsomot daráld le. A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsomot és paradicsompaprikát, a padlizsánt együtt tedd fel főni, közben ízesítsd, majd ha összeforrt, töltsd steril üvegekbe. Ha tartósítanád, akkor önts mindegyik tetejére egy kevés olajat. 

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal
A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább »

Még több recept

Banánszusi – olcsó siker a gyerekbulin, de mi ennek inkább örülünk

Nincs is nagyobb csalás egy klassz banánszusinál, ami a bulik sztárja lehet úgy, hogy azért jóval egészségesebb, mint a csipsz vagy a csokitorta.

augusztus9., 06:04

Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

augusztus7., 06:04

Ha csak egy pofonegyszerű padlizsánsalátát próbálsz ki idén nyáron, ez legyen az

Ez tényleg az egyik legfinomabb nyári köret a grillhúsok mellé.

július24., 06:04

Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

augusztus9., 06:04

Nagyon nyári desszert: Pavlova grillezett nektarinnal és limoncellóval

Pavlovát készíteni nem nehéz, csak tarts be minden szabályt, és készíts egy olyan gyümölcsből egy különleges ragut, aminek épp szezonja van. Ha egy kevés zöldfűszert és citromlikőrt is adsz hozzá, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

augusztus5., 06:04

Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

július23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.