Ezt a csípős padlizsánsalátát akár a vörös húsok mellett is bevetheted

Paradicsommal ízesítve tökéletes a padlizsán, és igen, nagyon jól illik hozzá egy kis fahéj és fokhagyma is.

Ezt a köretet akár langyosan, de jéghidegen is tálalhatod. Ha van a kertben menta és petrezselyem, azokból is szórj a tetejére.

A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé.
A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé.voloshyna

Hozzávalók:

  • 2 darab padlizsán kockákra vágva, meghámozva
  • ízlés szerint fahéj, zúzott fokhagyma, Cayenne-bors, só bors
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • olívaolaj
  • 1 darab hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 teáskanál méz
  • 1 kisebb csokor friss snidling összevágva (vagy petrezselyem)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

A belajozott, sózott és borsozott padlizsánszeleteket grillezd meg, majd vágd kockákra. Közben a konzervparadicsomokat kockázd fel és keverd el a többi hozzávalóval és ízesítővel. Dolgozd össze a keveréket az elkészült padlizsánokkal és tedd néhány órára a hűtőbe. A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé. 

kapcsolódó Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

július21., 12:52

Készíts salátát a grillezett steakből – kukoricásan, olívával a legfinomabb

Egy nagy adag steak az édeskés-fanyar saláta tetején – így lesz szuper izgalmas vacsora a legegyszerűbb alapanyagokból.

június21., 10:24

Grillezett kenyér- és paradicsomsaláta – prosciuttoszeletekkel lesz mediterrán hangulatú

Gyors, olasz hangulatú fogás, amit mi hatalmas, töltött olívafalatokkal szeretünk a legjobban.

június24., 10:24

Nyári saláta karajjal – gyömbéres-lime-os dresszinggel szeretjük a legjobban

A vörös húsok is remek alapjai lehetnek könnyű, nyári salátáknak, már mutatjuk is, hogyan!

június23., 10:24

Saláta köftegolyókkal és grillezett padlizsánnal – fokhagymás öntettel a legfinomabb

Ezek a keleti hangulatú fűszeres fasírtgolyók még finomabbak egy nagy adag friss, joghurtos padlizsánsaláta tetején.

június24., 10:44

Ebből a sertésszűzből most fekete ribizlis-mentás ragut készítettünk

Ha szereted a különleges ízkombinációkat, ez a remek, gyümölcsös ragu lehet a kedvenced. Nem kell a körettel sem bajlódnod, ez a fogás kalácsból készült vajas pirítós mellett is remek, és ha van otthon szarvasgombaolaj, abból is locsolj egy keveset a szeletekre.

augusztus4., 11:24

Mustra