Ezt a csípős padlizsánsalátát akár a vörös húsok mellett is bevetheted

Paradicsommal ízesítve tökéletes a padlizsán, és igen, nagyon jól illik hozzá egy kis fahéj és fokhagyma is.

Ezt a köretet akár langyosan, de jéghidegen is tálalhatod. Ha van a kertben menta és petrezselyem, azokból is szórj a tetejére.

A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé.
A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé.Fotó: voloshyna

Hozzávalók:

  • 2 darab padlizsán kockákra vágva, meghámozva
  • ízlés szerint fahéj, zúzott fokhagyma, Cayenne-bors, só bors
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • olívaolaj
  • 1 darab hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 teáskanál méz
  • 1 kisebb csokor friss snidling összevágva (vagy petrezselyem)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

A belajozott, sózott és borsozott padlizsánszeleteket grillezd meg, majd vágd kockákra. Közben a konzervparadicsomokat kockázd fel és keverd el a többi hozzávalóval és ízesítővel. Dolgozd össze a keveréket az elkészült padlizsánokkal és tedd néhány órára a hűtőbe. A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé. 

Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább »

Még több recept

Padlizsán olasz hangulatban – a pizza ízei szinte szénhidrátmentesen

Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.

október9., 06:08

Próbáltad már a tőkehalat kolbászos kéregben?

Akár egy egyszerű lila hagymás burgonyasaláta is tökéletes a kolbászkéregben sült halak mellett, ha pedig a majonézes változat mellett döntesz, az ünnepi asztalon ne hagyj ki a tetejéről egy kevés szerecsendiót és csillagánizst.

november28., 06:04

Fűszeres mozzarellás padlizsán csicseriborsóval – keleti hangulat hús nélkül

Megint egy olyan fogás, aminek minden hozzávalóját szeretjük, innen már csak egy kis lépés egy egyszerű, fűszeres vacsorát készíteni az egészséges alapanyagokból. Még finomabb, ha mellé savanyított zellerszár, a tetejére pedig füstölt csiliszósz is kerül.

október4., 06:12

Jönnek az ünnepek, ne hagyd ki a stollent

Mindig jólesik egy-egy szelet a németek püspökkenyeréből, ami jó sokáig eláll, klasszul fagyasztható, és a kimaradt reggeli után szuper tízórai lesz belőle egy szelet. Ha az ünnepek sokadik napján nincs kedved más desszertet tálalni, egy adag tejszínnel és őszibarackszeletekkel akkor is megmenti az ebédet.

november28., 06:04

Az avokádó és a lazac remek páros, ebben a salátában próbáld ki!

Bár az avokádó kalóriatartalma viszonylag magas, a benne lévő zsírok kifejezetten egészségesek, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. A lazac is hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, így a belőlük készült saláta eléggé főnyereménygyanús fogás.

október17., 06:08

Tőkehal és salsa rossa – egészséges főételtipp az ünnepekre

Ha egy kis fahéj kerül a salsába, ennek a könnyű, nyári fogásnak izgalmas téli hangulata lesz. Ha a legtökéletesebb köretet keresed mellé, készítsd el csilis-parmezános édesburgonya-hasábokkal.

november29., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.