Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab padlizsán hosszában összevágva
  • 3 ek. olaj
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 2 nagyobb szelet kenyér
  • 2 ek. fűszervaj
  • 20 deka mozzarellagolyó
  • 2 marék pirított dió
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a befűszerezett, beolajozott padlizsánt és a megvajazott kenyérszeleteket. Vágd kockákra, majd forgasd össze a saláta összes alapanyagát. Olívaolajjal és egy kevés balzsamecettel locsold meg és szórd meg a fűszerekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek