Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

Egy adag naan vagy pita tökéletes lesz mellé, ne is foglalkozz más körettel, utána néhány friss, felkockázott paradicsomot és citromfüvet szórj a tetejére!

Akár sáfrányos rizzsel is tálalhatod.
Akár sáfrányos rizzsel is tálalhatod.MargoeEdwards

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 kiló darált marhahús
  • 1 darab palizsán meghámozva, felszeletelve
  • ízlés szerint kurkuma, fahéj, szerecsendió, só, bors
  • 1 darab vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 darab hámozottparadicsom-konzerv összevágva (kb. 2,5 deci)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 bögre sárgaborsó
Recept idők

Elkészítés:

A vastagra vágott padlizsánszeleteket kissé olajozd meg, puhítsd meg őket egy kontaktgrillben (vagy faszenes grillen), majd vágd kockákra. A sárgaborsót főzd meg sós vízben vagy alaplében. Egy kevés forró olajon párold üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és a fokhagymát, és keverd fehéredésig. Ha a hús elkészült, add a keverékhez a többi hozzávalót, és adj a keveréknek még legalább negyedórát. (Ha időközben szükséges, egy kevés paradicsomlevet vagy alaplét is önts alá.)

kapcsolódó A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal
A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fetával sült padlizsán – ha vendégek jönnek, ezzel kínáld meg őket!

Csak egy nagy adag leveles tészta kell ehhez a remek fogáshoz, ami akkor a legtökéletesebb, ha van türelmed beindítani a padlizsánszeletek miatt a faszenes grillt. Ha már izzik a faszén, dobj néhány szelet húst is a tetejére – másnap salátakészítés közben megköszönöd majd magadnak a füstös aromákat.

2021. augusztus18., 10:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Ezt a klassz padlizsánburgert kecskesajttal és lilahagyma-lekvárral készítettük el

Egy igazán finom vega szendvics következik, amit jó sok sajttal és fűszeres lilahagyma-lekvárral dobtunk fel. Utóbbihoz süsd meg a hagymákat vaj és olaj keverékén, ízesítsd sóval, balzsamecettel és barna cukorral, és már kanalazhatod is a szendvicsedbe.

2021. június1., 12:52

Egyszerű fehérbabos ragu – chorizóval és vajas tört burgonya mellett lesz a legjobb

Ebben a gyors fogásban természetesen a chorizo akár egy kevés jó erős házi kolbásszal is helyettesíthető, úgy talán még finomabb lesz.

2021. augusztus19., 12:12

Mustra