Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

Egy adag naan vagy pita tökéletes lesz mellé, ne is foglalkozz más körettel, utána néhány friss, felkockázott paradicsomot és citromfüvet szórj a tetejére!

Akár sáfrányos rizzsel is tálalhatod.
Akár sáfrányos rizzsel is tálalhatod.Fotó: MargoeEdwards

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 kiló darált marhahús
  • 1 darab palizsán meghámozva, felszeletelve
  • ízlés szerint kurkuma, fahéj, szerecsendió, só, bors
  • 1 darab vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 darab hámozottparadicsom-konzerv összevágva (kb. 2,5 deci)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 bögre sárgaborsó
Recept idők

Elkészítés:

A vastagra vágott padlizsánszeleteket kissé olajozd meg, puhítsd meg őket egy kontaktgrillben (vagy faszenes grillen), majd vágd kockákra. A sárgaborsót főzd meg sós vízben vagy alaplében. Egy kevés forró olajon párold üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és a fokhagymát, és keverd fehéredésig. Ha a hús elkészült, add a keverékhez a többi hozzávalót, és adj a keveréknek még legalább negyedórát. (Ha időközben szükséges, egy kevés paradicsomlevet vagy alaplét is önts alá.)

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal
A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább »

Még több recept

Ez a fehérbabos ragu nálunk pulykahússal és kissé csípősen készült

A klassz, magyaros hangulatú fogásoknak nem kell mindenképpen nehéz ételeknek lennie, ez a finom babos ragu pulykahússal és klassz lecsós alappal készült. Nálunk egy kis füstös csiliszósz is került bele, és friss bagettel tálaltuk.

2020. december30., 06:08

Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

április19., 12:52

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

április21., 10:24

Az Eton mess eperrel a legfinomabb, ha gyors, isteni desszertet keresel, ezzel próbálkozz!

Ha nem indítanád el a sütőt, nem kevernél tésztát egy süteményhez, dobd össze ezt a klasszikust, és ne hagyd ki belőle a puha, porcukros eperfalatokat. Ha különlegesebbre készítenéd, előtte egy kevés balzsamecetbe és eperszirupba pácold néhány órára.

április21., 12:52

Citromos-spárgás spagetti borsóval – tökéletes tavaszi fogás alig fél óra alatt

Egy igazi tavaszi fogást hoztunk, ami emmentáli sajttal és krémes mascarponéval lett még finomabb. Ha van otthon néhány gerezd sült fokhagyma, abból is adj hozzá!

április19., 10:24

Az édes eper és a sós feta remek páros, már mutatjuk is, milyen könnyen lesz belőlük isteni gás!

Minden édeskés gyümölcs nagyon finom egy-egy sós falat társaságában, erre bizonyíték ez a klassz fogás, amiben a fetát és az epret párosítottuk egy remek reggeli összedobásához. Ha épp vendégek jönnek, előételként is felszolgálhatod.

április22., 10:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.