Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

Egy adag naan vagy pita tökéletes lesz mellé, ne is foglalkozz más körettel, utána néhány friss, felkockázott paradicsomot és citromfüvet szórj a tetejére!

Akár sáfrányos rizzsel is tálalhatod.
Akár sáfrányos rizzsel is tálalhatod.Fotó: MargoeEdwards

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 kiló darált marhahús
  • 1 darab palizsán meghámozva, felszeletelve
  • ízlés szerint kurkuma, fahéj, szerecsendió, só, bors
  • 1 darab vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 darab hámozottparadicsom-konzerv összevágva (kb. 2,5 deci)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 bögre sárgaborsó
Recept idők

Elkészítés:

A vastagra vágott padlizsánszeleteket kissé olajozd meg, puhítsd meg őket egy kontaktgrillben (vagy faszenes grillen), majd vágd kockákra. A sárgaborsót főzd meg sós vízben vagy alaplében. Egy kevés forró olajon párold üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és a fokhagymát, és keverd fehéredésig. Ha a hús elkészült, add a keverékhez a többi hozzávalót, és adj a keveréknek még legalább negyedórát. (Ha időközben szükséges, egy kevés paradicsomlevet vagy alaplét is önts alá.)

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal
A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább »

Még több recept

Afrikai földimogyoró-leves – ha te is imádod a megúszós különlegességeket

Nincs is jobb hétvégén, mint egy adag húsleves, míg hétköznap talán a krémlevesek praktikusabbak. Ha pedig épp egyikhez sincs kedved, ezt az afrikai hangulatú finomságot próbáld ki!

szeptember13., 06:04

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

szeptember17., 06:04

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Füstölt paprikával és aszalt paradicsommal lesz a legfinomabb ez a padlizsános pulykaragu

Ha épp kihagynád a húst, készítsd el ezt a keleti hangulatú ragut.

július18., 06:04

Ennek a hamburgernek egy kissé keleti hangulata lett a padlizsántól és a fahéjas paradicsomszósztól

Egy tökéletes vega szendvics készült el nálunk, amiből ne hagyj ki néhány szelet ementálit, mert azzal lesz a legfinomabb.

augusztus2., 06:04

Ebből a legegyszerűbb a legfinomabb: gyors padlizsánkrém rozskenyérrel

Íme a rapid változat lustáknak és lájfhekkereknek.

2019. december31., 13:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.