Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

Egy adag naan vagy pita tökéletes lesz mellé, ne is foglalkozz más körettel, utána néhány friss, felkockázott paradicsomot és citromfüvet szórj a tetejére!

Akár sáfrányos rizzsel is tálalhatod.
Akár sáfrányos rizzsel is tálalhatod.Fotó: MargoeEdwards

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 kiló darált marhahús
  • 1 darab palizsán meghámozva, felszeletelve
  • ízlés szerint kurkuma, fahéj, szerecsendió, só, bors
  • 1 darab vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 darab hámozottparadicsom-konzerv összevágva (kb. 2,5 deci)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 bögre sárgaborsó
Recept idők

Elkészítés:

A vastagra vágott padlizsánszeleteket kissé olajozd meg, puhítsd meg őket egy kontaktgrillben (vagy faszenes grillen), majd vágd kockákra. A sárgaborsót főzd meg sós vízben vagy alaplében. Egy kevés forró olajon párold üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és a fokhagymát, és keverd fehéredésig. Ha a hús elkészült, add a keverékhez a többi hozzávalót, és adj a keveréknek még legalább negyedórát. (Ha időközben szükséges, egy kevés paradicsomlevet vagy alaplét is önts alá.)

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal
A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább »

Még több recept

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Padlizsán olasz hangulatban – a pizza ízei szinte szénhidrátmentesen

Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.

október9., 06:08

Fetával és gránátalmával töltött padlizsánhajók

Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz vega fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért.

október24., 06:04

Lehet a kelbimbó is elegáns köret a halak mellett mogyoróval, mézes öntettel és vörös áfonyával

Nem csoda, hogy sokunk szemében mumus a kelbimbó, főleg, ha párolva, egy kevés sóval tálalva vagyunk kénytelenek enni. Ebben a változatban jó sok rózsaborssal, vörös áfonyával és egy klassz öntettel már mindjárt más a helyzet.

november27., 06:04

A tenger gyümölcseit egy kevés lime és kapribogyó dobja fel ebben a raguban

Vegyesen, többféle tengeri herkentyűvel, vagy egyszerű halas, vagy garnélás változatban is készülhet ez a finomság, amibe mi egy kevés mozzarellát is reszeltünk a tökéletes állag eléréséért.

július19., 06:00

Háromborsos, tejszínes bélszínragu – nem is kell ennél több egy adag házi tészta tetejére

Jó borsosan, egy nagy adag tejszínnel készült nálunk ez a pofonegyszerű fogás.

július23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.