Padlizsán-gránátalma saláta – egy adag csicseriborsóval teheted még izgalmasabbá

A padlizsán és a gránátalma jól összeillő alapanyagok, és ha elkészült a meleg ragu, kínáld kuszkusszal, csicseriborsóval és rengeteg zöldfűszerrel a tetején.

Avokádó és articsókaszívek is mehetnek bele.
Avokádó és articsókaszívek is mehetnek bele.Fotó: haoliang

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 közepes darab padlizsán meghámozva és felkockázva
  • 10 deka baconkocka
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felkarikázva
  • 2 szál szárzeller felkockázva
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 1 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, fahéj
  • 8 deka kecskesajtmorzsa a tetejére
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél
  • 2 ek. balzsamecet a tetejére (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Süsd össze a bacont a hagymával, majd add hozzá a padlizsánt néhány perc után, és fedő alatt puhítsd meg. Ha elkészült, egyszerűen forgasd össze a többi alapanyaggal, fűszerezd, majd a kecskesajttal a tetején tálald. Egy kevés balzsamecet, olívaolaj és sok frissen tört bors is jól illik a tetejére. 

15 szuper csirkés recept
15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább »

Még több recept

Gombás-csirkemájas falatkák

A gomba és a csirkemáj győztes páros, főleg, ha egy kevés majoránna is akad, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen. Bebizonyítjuk.

június17., 10:24

Ne dobd ki az újhagyma zöldjét, ebben az olaszos tojássalátában tökéletes helye lesz!

Ha te is annyira szereted a tojássalátát, amennyire mi, és szívesen falatozod egy-egy sűrű, barna kenyér tetején, érdemes kipróbálnod ezt az olaszos változatot, amibe az aszalt paradicsom mellett nálunk annak olajából is került egy kanálkával.

április27., 10:24

Van otthon egy adag kelt tészta? Készítsd el ezeket a gyors, almás csigákat!

Nincs is jobb reggeli ezeknél a remek almás-fahéjas csigáknál, és ha ezt a fűszert megunod, készítsd keleti hangulatban: szerecsendióval és sáfránnyal.

június18., 10:44

Pestóval és sajttal töltött padlizsánfalatok – egy nagy kanál paradicsomlekvárral érdemes tálalnod

A paradicsomlekvár egy adag vajjal, balzsamecettel, fahéjjal és barna cukorral alaposan összefőzve a legfinomabb. Főzd össze a ragut a felkockázott, hámozott paradicsomokkal, és egyadagos változatban is elkészítheted.

május25., 10:24

Kelt tésztás ökörszem

Egy jó kis túrós édesség bármikor jöhet, és ha éppen nagy adag kelt tészta készül, a kakaós csiga és a töltött húsos batyuk mellett ebből is mindig ki kell sülni egy adagnak.

június18., 10:24

Gránátalmás-sajtkrémes muffin

Sajtkrémmel és gránátalmával a legfinomabbak a muffinok, és ha gránátalmát nem találsz, akár fekete ribizlivel is helyettesítheted.

június19., 12:52

Mustra