Fűszeres mozzarellás padlizsán csicseriborsóval – keleti hangulat hús nélkül

Megint egy olyan fogás, aminek minden hozzávalóját szeretjük, innen már csak egy kis lépés egy egyszerű, fűszeres vacsorát készíteni az egészséges alapanyagokból. Még finomabb, ha mellé savanyított zellerszár, a tetejére pedig füstölt csiliszósz is kerül.

Köretnek egy kis vajas csicseriborsó lesz az igazi.
Köretnek egy kis vajas csicseriborsó lesz az igazi.OksanaKiian

Hozzávalók

A padlizsánhoz

  • 1 nagyobb darab padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 4 evőkanál ketchup
  • ízlés szerint fahéj, só, bors, füstölt paprika
  • 20 deka bivalymozzarella felszeletelve

A csicseriborsóhoz

  • 400 gramm főtt csicseriborsó
  • 1 teáskanál puha vaj
  • ízlé szerint só, zöld bors és friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A csircseriborsót forgasd meg a bazsalikomos vajban, majd sózd, borsozd és tedd tányérokra.

A padlizsánt szeleteld fel és egy kevés olajjal grillezd meg, majd mehet rá a paradicsompüréből, ketchupból, fűszerekből álló szósz, majd a sajt. Olvaszd rá a sajtot a sütőben alacsony hőfokon, szórd meg bazsalikommal, és már tálalhatod is. 

kapcsolódó A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Fetával sült padlizsán – ha vendégek jönnek, ezzel kínáld meg őket!

Csak egy nagy adag leveles tészta kell ehhez a remek fogáshoz, ami akkor a legtökéletesebb, ha van türelmed beindítani a padlizsánszeletek miatt a faszenes grillt. Ha már izzik a faszén, dobj néhány szelet húst is a tetejére – másnap salátakészítés közben megköszönöd majd magadnak a füstös aromákat.

2021. augusztus18., 10:24

Idén nyáron ne maradjon ki az erdélyi zakuszka

A zakuszkát sok nemzet a magáénak tudhatja: egyes források szerint balkáni eredetű, mások szerint örmény, gondolhatjuk székelynek, és valójában román eredetűnek is. Mindegy is, honnan ered, a legfontosabb, hogy ebben a receptben az egyik leggyakoribb változatot, a padlizsánost készítettük el.

2020. augusztus19., 06:04

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

február14., 06:24

Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

2021. május27., 10:24

Vegán fokhagymás-gyömbéres padlizsánragu – pirítós tetején és köretként is nagyon finom

Egy gyors ragu, amit ezerféleképpen bevethetsz: zöldfűszeres bulgurral gyors és könnyű vacsora lesz, egy szelet csirkecomb mellett, friss zöldségekkel felpimpelve klassz köretként is tálalható.

2021. május27., 10:44

Mustra