Padlizsán olasz hangulatban – a pizza ízei szinte szénhidrátmentesen

Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az egyszerűbb, mégis ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.

A parmezánt elég a végén hozzáadnod.
A parmezánt elég a végén hozzáadnod.Fotó: ARTindividual

Hozzávalók 2 személyre:

A padlizsánhoz

  • 2 nagyobb darab padlizsán szeletekre vágva, besózva
  • 2 darab olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és friss bazsalikom
  • 10 deka ricotta
  • 10 deka parmezán
  • 10 deka mozzarella

A szószhoz

  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 400 g hámozott paradicsom
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 125 ml vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz az olajon süsd az apróra vágott hagymákat néhány percig, majd főzd össze a többi hozzávalóval, fedő nélkül. 15 perc után botmixerrel dolgozd össze. 

A beolajozott padlizsánokat grillezd meg, majd kenj meg minden szeletet és egy kis jénaiban rétegezd a ricottával, a szósszal, majd a mozzarellaszeletekkel fejezd be a rétegezést. Süsd 15 perc alatt készre a forró sütőben, majd friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal tálald. 

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal
A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább »

Még több recept

Szuper finom és egészséges: csalános-ananászos reggeli smoothie kókusztejjel

Akár melegen, akár jégkockákkal finom lesz ez a reggeli ital, ami egy kevés mézzel és zabbal elkeverve órákra elég energiát ad a naphoz. Ha ennél is különlegesebbre szeretnéd, egy kis kanál reszelt gyömbért is adj hozzá.

április12., 12:52

Káposztás bukta egyszerűen – reggelire, vacsorára és utazáshoz is tökéletes

Egy gyors bukta mindazoknak, akik már unják a túrós és lekváros változatot. A sós verzió is remek, főleg egy nagy pohár langyos vaníliás tej mellett.

április16., 12:52

Joghurtos piták – fokhagymás vajjal és ragukba mártogatva is finom

Ha nincs otthon más, egy kevés vajba vagy olívaolajba kevert zöldfűszer és fokhagyma kerüljön a tetejére. Langyosan, egy adag meleg, fűszeres fekete tea mellett tökéletes reggeli lesz belőle.

április15., 12:52

Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

2020. szeptember26., 06:04

Csalános tojáskosárkák – nálunk egy adag parmezán dobta fel a tavaszi finomságot

Ha az újhagyma zöldje megmarad, abból is adj ehhez a fogáshoz, és ne hagyd ki belőle a hűtőben árválkodó nyers és párolt zöldségeket sem. Minél többet találsz belőlük, annál finomabb lesz.

április14., 10:24

Készítsd ma a halat szicíliai hangulatban, nem fogod megbánni!

Ha szereted a halászlevet és minden olyan fogást, ami percek alatt elkészül, ezt az olaszos halételt nem érdemes kihagynod a repertoárból. Bazsalikommal és oregánóval ízesített bulgur mellett a legfinomabb.

2020. október30., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.