Padlizsán olasz hangulatban – a pizza ízei szinte szénhidrátmentesen

Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az egyszerűbb, mégis ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.

A parmezánt elég a végén hozzáadnod.
A parmezánt elég a végén hozzáadnod.ARTindividual

Hozzávalók 2 személyre

A padlizsánhoz

  • 2 nagyobb darab padlizsán szeletekre vágva, besózva
  • 2 darab olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és friss bazsalikom
  • 10 deka ricotta
  • 10 deka parmezán
  • 10 deka mozzarella

A szószhoz

  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 400 g hámozott paradicsom
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 125 ml vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz az olajon süsd az apróra vágott hagymákat néhány percig, majd főzd össze a többi hozzávalóval, fedő nélkül. 15 perc után botmixerrel dolgozd össze. 

A beolajozott padlizsánokat grillezd meg, majd kenj meg minden szeletet és egy kis jénaiban rétegezd a ricottával, a szósszal, majd a mozzarellaszeletekkel fejezd be a rétegezést. Süsd 15 perc alatt készre a forró sütőben, majd friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal tálald. 

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Grillezett kenyér- és paradicsomsaláta – prosciuttoszeletekkel lesz mediterrán hangulatú

Gyors, olasz hangulatú fogás, amit mi hatalmas, töltött olívafalatokkal szeretünk a legjobban.

2021. június24., 10:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Könnyű, vega egytálétel – szójaszószos grillezett padlizsán sült rizzsel

A zöldhagyma zöldjével, friss paradicsommal és petrezselyemmel készítettük ezt a gyors fogást, ami remek akkor, ha te is egy kicsit kevesebb húst ennél, de kedveled a fűszeres, tartalmas fogásokat. Ha szereted az olvadt sajtot, abból is piríts a tetejére, miután elkészült.

2021. május26., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek