DiószezON: íme 5 kedvenc receptünk kedvenc őszi csonthéjasoddal

A dióban az édességek mellett számos lehetőség van. A vegán konyha is felfedezte magának, így láttuk már ragukban, kolbászként és sütemények kekszes alapját helyettesítve. Mutatunk ötöt a lehetőségek közül.

Ha valóban léteznének szuperfoodok, a dió biztosan a legfontosabbak listáján lenne. Ez a remek csonthéjas A- és E-vitaminban is gazdag, többféle B-vitamin is van benne, így például a tiamin, amely ideg- és izomvédő hatású. Rengeteg benne a magnézium és a kálium, megtalálható benne a csontképző fluor, valamint a mangán és a réz, amely a vérképzésben segít. És ha ez még nem lenne elég, vannak benne többszörösen telítetlen zsírok, amik remek hatással vannak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Nevezheted kenyérnek és gyors, kevert sütinek is. Valójában csak annyira kenyér ez, mint a banánkenyér, de nem is neve a lényeg, hanem a remek íze és az, amilyen könnyen elkészíthető. Tálald kéksajtos krémmel, halmozz rá grillezett almát, és kész is van a remek, vacsorára is tökéletes melegszendvics. 

Azt gondoltad, hogy diószezonban fenyőmaggal készítjük a pestót és esélyt sem adunk a diós változatnak? Nem, nem szentségtörés a pesto dióval, sőt a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot.

Íme, egy remek őszi kelbimbós köret a párolt zöldségek és zöldfűszeres rizs helyett. Egy nagy szelet fokhagymás-citromos tengeri hal mellett például tökéletes, de a rántott karajszeletek mellett sem szentségtörés.  

Szeretjük a tésztákat, így ebből a heti összefoglalóból sem maradhat ki az egyik legegyszerűbb receptünk, ami arra tökéletes, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. 

Egy gyors süti receptje mindig jó, ha van a tarsolyodban. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy adag diólikőr is kerülhet az édesített krémsajtba.

Oszd meg másokkal is!
15%
7999 Ft
6800 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft
Mustra