Íme a klasszikus káposztasaláta őszi, céklás változatban

A coleslaw hagyományos változatban is remek, de még finomabb céklásan, amivel ráadásul egészségesebb is.

Vörös húsok mellett a legfinomabb.
Vörös húsok mellett a legfinomabb.Inna Dodor

Hozzávalók:

  • 30 deka káposzta lereszelve
  • 1 darab répa lereszelve
  • 2 fej főtt cékla vékony csíkokra vágva
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • 1 csapott ek. porcukor
  • ízlés szerint só, kömény és frissen tört bors
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a szükséges alapanyagokat, majd pihentesd a hűtőben a salátát fél órán át. Addig éppen megsül néhány szelet fokhagymás-rozmaringos bélszín. 

kapcsolódó Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Langyos körtesaláta pancettával és gorgonzolával

Pancetta helyett akár bacont is használhatsz ebben a gazdag salátában, ami akkor a legfinomabb, ha egy-két marék frissen pirított dió is kerül a tetejére.

augusztus14., 10:44

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Csípős csicseriborsós ragu petrezselyemmel

Ez a remek ragu akár köretként, de vegetáriánus vendégeknek főételként is tálalható egy nagy adag párolt rizs tetején.

augusztus19., 10:24

Grillezettpadlizsán-saláta csicseriborsóval és mandulaszeletekkel

Salátatippekből soha nem elég, főleg nem azokból, amik valóban finomak és nem leszünk tőlük három perc után újra éhesek.

augusztus21., 11:24

Mustra