Ha maradt egy kis hideg kacsasült, sárgadinnyével készíts belőle salátát!

A kacsával is remek a sárgadinnye, ahogy minden húsos és sajtos salátát remekül feldob egy-egy édeskés falat gyümölcs. Próbálhatod körtével, nektarinnal, almával – mi kihasználjuk azt, hogy szezonja van, és a sárgadinnyét vetettük be.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb darab kacsamell
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 nagy ek. Sriracha
  • 6 ek. majonéz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 30 deka sárgadinnye felkockázva
  • 1 darab kígyóuborka felkockázva
  • 0.5 fej jégsaláta összevágva
  • 2 ek. pirított mandulaszelet
  • reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húst, a bőrét vagdosd be, majd pirítsd le egy serpenyőben mindkét oldalát. Ezek után mehet a sütőbe vastagságtól függően nagyjából 20 percre, majd pihentesd 10 percen át szeletelés előtt. 

Ezzel a salátával más dolgod nem is lesz: az alapanyagokat alaposan dolgozd össze, majd locsold meg egy kevés srirachás-fokhagymás majonézzel.

 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek