Tripla paradicsomos, olasz kuszkuszsaláta – ha szereted az olasz konyhát, ezt érdemes kipróbálnod

Ha szereted az olasz konyhát, de egy kicsit egészségesebb formában fogyasztanád a remek ízeit, ezt a salátát neked találták ki. Semmi sem hiányzik belőle, amitől az olasz ételek finomak, de akad benne egy nagy adag friss zöldség, aminek az immunrendszered is örülni fog.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy bögre kuszkusz
  • 1.5 nagy bögre forró alaplé
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikomlevél összevágva
  • 10 deka reszelt parmezán
  • 6 deka aszalt paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 2 ek. töltött zöld olíva
  • 1 darab avokádó felkockázva
  • 0.5 darab uborka felkockázva
  • 3 ek. ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a kuszkuszt és takard le, majd ha langyosra hűlt, egyszerűen forgasd össze a többi hozzávalóval. Tálald két tányéron és edd magában, vagy frissen grillezett fokhagymás halszeletek mellett. 

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

szeptember16., 11:24

Ez a legfinomabb nyári brokkolisaláta

Brokkoliból is készülhet remek, hideg saláta, de persze azt sem tiltja meg senki, hogy langyosan tálald. Tökéletes a megmaradt, párolt köret újrahasznosítására.

augusztus7., 10:44

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Tejszínes-fehérboros kacsa póréhagymával

Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.

szeptember14., 12:52

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

szeptember12., 12:52

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

július27., 10:20

Mustra