Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.
Nem muszáj kizárólag sós köreteket készítened kuszkusszal, simán lehet belőle klassz reggeli vagy izgalmas, édeskés köret. Naranccsal és mézzel húsok mellett és gyors reggeliként is tökéletes.
A kuszkusz észak-afrikai eredetű étel, melyet ma már világszerte fogyasztanak, ami nem is csoda, mert rengetegféle fogáshoz felhasználható.
Imádjuk együtt az édes és sós ízeket, még jobb, ha az egész egy percek alatt elkészíthető, gyors kuszkuszos vacsoraként kerül az asztalra. Feta helyett kecskesajtot, friss vagy konzervbarack helyett akár aszalt változatot is választhatsz.
A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime is jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.
Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.
A gránátalma és a kukorica sokkal jobb páros, mint gondolnád, és ha úgy érzed, nem elég mellé az alaplében puhult kuszkusz, egy adag mentával és tonhallal tedd még izgalmasabbá.
Csak egy gyors zöldségragu, egy nagy bögre kuszkusz és izgalmas, szarvasgombás olaj, és nem egészen fél óra alatt készíthetsz gyors, életmódváltó vacsorát. Ha húst is sütnél mellé, egy-egy adag rozmaringos-fokhagymás báránysült lesz a legtökéletesebb választás.
Nem érdemes csak köretként gondolnod a kuszkuszra, forró, mézes tejjel vagy vízzel megpuhítva klassz reggeli lehet belőle. Mi mandarint és őszibarackot adtunk hozzá, de szuper grillezett ananásszal, banánnal és kókusztejjel is.
Ha máris hiányzik a nyár, ezt a klassz köretet próbáld ki néhány szelet mézes-fűszeres halloumi sajt mellett.
Kedvenceink azok a fogások, amik egy diétás napon főételként, hedonista időszakban köretként is bevethetők. Ezek egyike ez a klassz, kuszkuszos fogás, ami tökéletes maradékmentő kaja arra az esetre is, ha maradt ebédről néhány szelet sült hús vagy hal.
Ha már mutattunk egy jó rukkolapesto-receptet, arra is van néhány tippünk, hogyan érdemes felhasználnod. A kicsit unalmas kuszkuszt például klasszul feldobja, ami után húsevőknek csirkével, vegáknak fahéjas grillezett padlizsánnal és egy kevés mazsolával érdemes tálalnod. A friss, édeskés körte jól kiegészíti a fűszeres pesto ízét.
Ha épp csak rizs van otthon, akkor is olvass tovább, sőt, ha épp bulguros vagy, akkor is simán elkészítheted ezt a receptet.