Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

Olaszos hangulatban a legfinomabb.
Olaszos hangulatban a legfinomabb.Banko Photographic Ltd. / Design

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 nagyobb darab paradicsom
  • 1 bögre kuszkusz
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • 10 deka friss kecskesajt a tetejére
  • 1.5 bögre forró alaplé (hagyományos, 2,5 decis)
  • 4 darab szárított paradicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A forró alaplében, lefedve 15 perc alatt puhítsd meg a kuszkuszt, majd keverd el alaposan a paradicsomot és sajtot kivéve minden hozzávalóval. Ezek után skalpold meg a paradicsomokat, vájd ki mindegyik közepét, majd töltsd meg a kuszkusszal. (Ha melegen szeretnéd, néhány percig sütheted előtte a paradicsomokat.) Ha midnegyiket megtöltötted, morzsolt kecskesajttal a tetején tálald. 

kapcsolódó Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel
Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel

Telített vagy telítetlen? Hasznos vagy káros? Elmondunk mindent, amit tudnod kell a zsírsavakról.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

október22., 12:52

Egyszerű finomság hétvégére: almás sütemény calvadosos-szal

A calvados almából készült, hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat, amelyet elsősorban aperitifként fogyasztanak. Almapárlatnak és almabrandy-nek is nevezik. Ezért is illik annyira jól ehhez a klassz, őszi, almás desszerthez.

október23., 10:24

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Mustra