Csirkével és anélkül is príma: körtés kuszkusz rukkolapestóval

Ha már mutattunk egy jó rukkolapesto-receptet, arra is van néhány tippünk, hogyan érdemes felhasználnod. A kicsit unalmas kuszkuszt például klasszul feldobja, ami után húsevőknek csirkével, vegáknak fahéjas grillezett padlizsánnal és egy kevés mazsolával érdemes tálalnod. A friss, édeskés körte jól kiegészíti a fűszeres pesto ízét.

Egy kevés maradék csirkehússal gyors saláta lesz belőle.
Egy kevés maradék csirkehússal gyors saláta lesz belőle.Fotó: martinturzak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró zöldségalaplé
  • 3 evőkanál rukkolapesto
  • 2 darab körte felkockázva
  • 2 nagyobb sült csirkeszelet felcsíkozva (elhagyható)
  • 1 marék friss rukkola
  • 8 darab koktélparadicsom összevágva
  • só és bors
  • 1 darab avokádó felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a forró alaplevet a kuszkuszra, és lefedve tedd félre 10-15 percre. Ha elkészült, egyszerűen keverd el a pestóval, majd a többi hozzávalóval, végül ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal. 

Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?
Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?

Lehet minden másnál gyorsabb köret, önálló étel, de akár édesség is. A kuszkusz az arab világ rizse.

Tovább »

Még több recept

Ez az olaszos rizssaláta langyosan, jó sok zöldséggel a legfinomabb

Rizsből is készíthetsz salátát, amit akár hidegen, akár langyosan is tálalhatsz. A lényeg, hogy ne maradjon másnapra belőle, mert a főtt rizs könnyen romlani kezd. Ha ezt a fogást készíted el, a salátádnak nem sok esélye marad megérni a másnapot – a balzsamecetes paradicsommal, mozzarellával és rukkolával klassz, könnyű fogás lesz belőle. Ha egy kevés hallal ennéd, egy adag tonhalkonzervet is keverj bele.

április9., 10:24

Itt a tavasz: meleg újburgonya-saláta tejföllel és friss fejes salátával

Egy adag langyosra hűlt burgonya, friss, ropogós, savanykás saláta mellett annyira finom és tartalmas, hogy nem is kell mellé semmilyen nehéz hússzelet. Nálunk pirított kalácsszeleteken tálalt házi kacsamájpástétom mellett került az asztalra, de a halak és a csirke mellé is párosíthatod.

április25., 10:24

Töltött csirkemell forrólevegős sütőben? Már mutatjuk is, hogyan készítsd!

Csinálhatod aszalt szilvás-füstölt sajtos változatban, pestóval és mozzarellával töltve, de akár a mi kedvencünket is kipróbálhatod, ha valami izgalmas, csirkemelles fogást dobnál össze.

május15., 12:52

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

május12., 12:52

A forró, grillezett hallumi mellett is finom a retek – ezt a salátát almával és dióval pimpeltük tökéletesre

Ha marad belőle egy kevés, csavard egy tortillalap közepébe, kend meg édeskés, tárkonyos házi majonézzel, és már viheted is magaddal egy-egy kirándulásra, vagy akár a munkahelyedre.

április24., 10:44

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.