Kóstoltad már a marokkói kuszkuszlevest?

Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.JackF

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, római, kömény, csilipor, friss koriander
  • 1 édesburgonya felkockázva
  • 1 cukkini felkockázva
  • 3 meghámozott paradicsom apróra vágva
  • 400 főtt csicseriborsó
  • 10 kuszkusz
  • 15 deka konzervszardínia apróra vágva (a tálaláshoz)
  • 6 deci alaplé (legalább)
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymákat az olajban, majd öntsd fel az alaplével és főzd meg benne az édesburgonyát, utána mehet hozzá a többi zöldség. Forrald össze, öntsd fel egy kevés forró vízzel, fűszerezd és öntsd bele a kuszkuszt, majd hagyd lefedve puhulni negyedórán át. A hallal és friss korianderrel a tetején tálald. 

kapcsolódó Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?
Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?

Lehet minden másnál gyorsabb köret, önálló étel, de akár édesség is. A kuszkusz az arab világ rizse.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kókuszos halcurry – gyors, nyári fogás, amiben a kedvenc zöldségeid is elférnek

Percek alatt összedobható, igazán különleges és nagyon finom fogás, ami a téli esték mellett nyáron is tökéletes.

július29., 10:44

Ha te is imádod a gyümölcsleveseket, próbáld ki ezt az ananászos-cseresznyéset!

Mi kókuszcsipsszel szeretjük a legjobban ezt a gyors levest, amibe nálunk a legtöbbször néhány kocka csilivel és mézzel ízesített, grillezett ananász is kerül.

május8., 12:52

Édeskömény-grépfrút leves – hidegen, egy kevés citromos olívaolajjal a legfinomabb

Ha így megunod, szarvasgombás olajjal is készítheted, az is remekül illik ebbe az izgalmas levesbe.

július1., 10:44

Mandulás karfiolleves

Te is karfiolrajongó vagy? Akkor nincs más hátra, csak a rántott és párolt változat után elkészíteni vele néhány finom levest. Például ezt.

június13., 12:52

Fehérbabos csirkeleves – rengeteg friss petrezselyemmel lesz a legfinomabb ez a krémes fogás

Egy nagy kanál mascarpone és frissen reszelt citromhéj sem árt ennek a finom levesnek, aminek a tetejére nálunk a legtöbbször kéksajtmorzsák is kerülnek, hogy az egész még izgalmasabb legyen.

május23., 10:44

Dupla csokis-meggyes kevert süti – sűrű tejszínhabbal és csokireszelékkel lesz igazán extra

Ahogy azt már megszokhattátok, nálunk a csokis édességekből nem marad ki a kávé. Nem annyi, hogy érezzük az ízét, csak annyi, amitől mélyebb, gazdagabb aromája lesz a kakaós édességeknek.

július25., 12:52

Mustra