Kóstoltad már a marokkói kuszkuszlevest?

Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.JackF

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, római, kömény, csilipor, friss koriander
  • 1 édesburgonya felkockázva
  • 1 cukkini felkockázva
  • 3 meghámozott paradicsom apróra vágva
  • 400 főtt csicseriborsó
  • 10 kuszkusz
  • 15 deka konzervszardínia apróra vágva (a tálaláshoz)
  • 6 deci alaplé (legalább)
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymákat az olajban, majd öntsd fel az alaplével és főzd meg benne az édesburgonyát, utána mehet hozzá a többi zöldség. Forrald össze, öntsd fel egy kevés forró vízzel, fűszerezd és öntsd bele a kuszkuszt, majd hagyd lefedve puhulni negyedórán át. A hallal és friss korianderrel a tetején tálald. 

kapcsolódó Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?
Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?

Lehet minden másnál gyorsabb köret, önálló étel, de akár édesség is. A kuszkusz az arab világ rizse.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Ez a toszkán fehérbabos leves pillanatok alatt elkészülő, igazi mediterrán finomság

Lassan érkeznek a hűvösebb esték, de mi felkészülten várjuk mindegyiket egy-két olyan fogással, amik a nyaralás hangulatát idézik meg.

augusztus17., 12:52

Imádod a bolognai ragut? Levesként is próbáld ki, egy nagy csokor friss bazsalikommal!

Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.

július27., 10:44

Grillezett barack-kecskesajt leves – néhány perces nyári finomság

Ha szereted a különleges kombinációkat, mindenképpen próbáld ki a kecskesajt és a nektarin kombinációját. Egy kis csilivel és mézzel még izgalmasabbá teheted a fogást.

július2., 10:24

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Mustra