Kuszkusz fetával és barackkal – tökéletes életmódváltó saláta

Imádjuk együtt az édes és sós ízeket, még jobb, ha az egész egy percek alatt elkészíthető, gyors kuszkuszos vacsoraként kerül az asztalra. Feta helyett kecskesajtot, friss vagy konzervbarack helyett akár aszalt változatot is választhatsz.

Téli és nyári köretként is bevetheted.
Téli és nyári köretként is bevetheted.Bartosz Luczak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka feta összemorzsolva
  • 1 bögre kuszkusz
  • 20 deka őszibarack apróra vágva
  • 1.5 bögre zöldségalaplé
  • 1 csokor friss citromfű és petrezselyem a tálaláshoz
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a kuszkuszt a befűszerezett, forró alaplében úgy, hogy lefedve hagyod negyedórára. Ezek után forgasd össze a többi hozzávalóval. Hidegen és langyosan tálalva is nagyon finom. 

kapcsolódó Tényleg olyan egészséges a kuszkusz?
Tényleg olyan egészséges a kuszkusz?

Biztosan egyszerű és tápláló, mégsem ideális mindenkinek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szeder-füstölt lazac saláta mozzarellagolyókkal és édeskés öntettel lesz igazán különleges

Elsőre furcsán hangzik a kombináció, de csak addig, amíg nem teszel egy próbát vele. Remek könnyű fogás, amiben a sós hal ízét néhány darab édeskés-fanyar szeder egészíti ki.

július25., 10:44

Köftewrap paradicsomlekvárral és grillezett padlizsánnal – gyors, mediterrán fogás darált hússal

A köfte remek nyári klasszikus, amit ezúttal feltekerünk és egy wrap közepébe töltöttünk.

július27., 12:52

Az édes eper és a sós feta remek páros, már mutatjuk is, milyen könnyen lesz belőlük isteni gás!

Minden édeskés gyümölcs nagyon finom egy-egy sós falat társaságában, erre bizonyíték ez a klassz fogás, amiben a fetát és az epret párosítottuk egy remek reggeli összedobásához. Ha épp vendégek jönnek, előételként is felszolgálhatod.

április22., 10:52

A gránátalmás-kukoricás kuszkusz a pirított magvaktól lesz még ropogósabb

A gránátalma és a kukorica sokkal jobb páros, mint gondolnád, és ha úgy érzed, nem elég mellé az alaplében puhult kuszkusz, egy adag mentával és tonhallal tedd még izgalmasabbá.

január13., 06:04

Kóstoltad már a marokkói kuszkuszlevest?

Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.

január13., 06:04

Kevert süti lime-mal és fekete ribizlivel – máklikőrrel elkevert erdeigyümölcs-lekvárral még izgalmasabb

Nem kellenek különleges technikák és eszközök ahhoz, hogy különleges édességeket készíts. Egy-egy rusztikus fogás egy jól eltalált ízkombinációban pont elég a sikerhez.

július25., 10:24

Mustra