Csirkés-csicseriborsós ragu fahéjas kuszkusszal – ötlet gyors vacsorához

Ha épp csak rizs van otthon, akkor is olvass tovább, sőt, ha épp bulguros vagy, akkor is simán elkészítheted ezt a receptet.

Csirkemell és csirkecomb is alkalmas arra, hogy elkészítsd ezt a fogást, ami nálunk a csicseriborsótól lett még tartalmasabb. Azért szeretjük, mert a csirke külön készül hozzá, és akár el is hagyható, így ha vega vendég érkezik, ő is teljes értékű vacsorához jut, külön főzés és előkészületek nélkül.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró alaplé
  • 25 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • vöröshagyma apróra vágva
  • fokhagyma összetörve
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb teáskanál puha vaj
  • 0.5 darab friss uborka felkockázva
  • só, rózsabors, füstöltpaprika-por, őrölt kömény
  • 5 darab aszalt paradicsom felaprítva
  • 1 teáskanál fahéj a kuszkuszhoz
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt forrázd le az alaplével, majd lefedve tedd félre 5-10 percre. Ha elkészült és langyosra hűlt, keverd el benne a fahéjat, az aszalt paradicsomot és az uborkát. 

A húst süsd meg a forró zsiradékokok keverékén a hagymákkal, és ha megpuhult, fűszerezd és add hozzá a csicseriborsót is. Néhány perc alatt elkészül a keverék, amivel más dolgod nem lesz, csak a kuszkusz tetejére kanalazni. Ha van otthon, friss mentával a tetején tálald. 

Vegán csicseriborsó-brownie: glutén-, tej-, tojásmentes recept Vegán csicseriborsó-brownie: glutén-, tej-, tojásmentes recept

Fenséges brownie csupa egészséges hozzávalóból. Tökéletes recept: kezdőknek, menteseknek és nem menteseknek egyaránt. A sikerélmény garantált. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Töltött őszibarack csirkével és dióval – ha szereted a kéksajtot, abból is adj hozzá!

A csirkemell az egyik legjobban kombinálható húsféle. Ugyanolyan finom csípősen, mint rántva, de gyümölcsraguval és salátában is tökéletes. Próbáltad már barackba tölteni?

2021. november3., 09:20

Még egy remek tejfölös-sajtos: csirkemell fokhagymásan, őszi fűszerekkel

A csirkemellről tudjuk, hogy a húsok között az egyik legjobb választás, de egymás között azért bevallhatjuk, hogy könnyen lesz belőle száraz, unalmas fogás. De nem ezzel a recepttel: ebben a sajtos-tejfölös változatban még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a csirkemell rajongói.

2021. október29., 09:24

Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

2021. szeptember11., 10:44

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Ez az olaszos-paradicsomos csirke cukkinitészta tetején is tökéletes

Annyira tele van gazdag aromákkal, hogy akár diétás cukkinitészta, akár karfiolrizs mellett tálalod, akkor sem érzed majd kompromisszumosnak ezt a gyors vacsorát.

2021. szeptember12., 10:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek