Izraeli kuszkusz-alma saláta – petrezselyemmel és gránátalmával még finomabb

Kedvenceink azok a fogások, amik egy diétás napon főételként, hedonista időszakban köretként is bevethetők. Ezek egyike ez a klassz, kuszkuszos fogás, ami tökéletes maradékmentő kaja arra az esetre is, ha maradt ebédről néhány szelet sült hús vagy hal.

Friss uborkával még egészségesebb.
Friss uborkával még egészségesebb.Angelafoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre kuszkusz
  • 2 kisebb darab alma apróra felkockázva
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1 darab gránátalma magjai a tetejére
  • 1.5 bögre forró alaplé
  • 1 csokor menta apróra vágva
  • 0.5 kisebb darab biocitrom leve és héja
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 1 marék pirított fenyőmag a tetejére
  • 0.5 darab uborka apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a kuszkuszt úgy, hogy leöntöd a forrásban lebő alaplével, majd letakarod és 10 percet állni hagyod. Ha ezzel megvagy, egyszerűen forgasd össze a többi hozzávalót, majd hagyd kihűlni a salátát. Fűszerezd és a gránátalmával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek