Grillzöldségek fetával és kuszkusszal – könnyű, görög hangulatú köret

Ha máris hiányzik a nyár, ezt a klassz köretet próbáld ki néhány szelet mézes-fűszeres halloumi sajt mellett. Ha még izgalmasabbra szeretnéd, egy marék mazsolát is adj a salátához, de akár fekete olívával is tuningolhatod.

Fetával az igazi.
Fetával az igazi.Fotó: Vladislav Nosick

Hozzávalók 2 személyre:

A zöldséghez

  • 2 kisebb darab lila hagyma
  • 2 kisebb darab cukkini vastagon felszeletelve
  • 1 darab padlizsán vastagon felszeletelve
  • 1 darab piros kaliforniai paprika felszeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

A kuszkuszhoz

  • 300 g kuszkusz
  • 300 ml alaplé
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 1 evőkanál fehér balzsamecet
  • 200 g feta összetörve
  • só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Kend be olajjal a besózott, beborsozott zöldségeket, majd süsd még félig ropogósra a szeleteket egy faszenes vagy kontaktgrillben. Vágd mindegyiket falatnyi darabokra.

A kuszkuszt puhítsd meg lefedve a forró alaplében, majd keverd el az ízesítőivel, végül a zöldségekkel. Ha még izgalmasabbra szeretnéd, egy marék mazsolát is adj a salátához.

Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?
Mi a kuszkusz, és mit érdemes készíteni belőle?

Lehet minden másnál gyorsabb köret, önálló étel, de akár édesség is. A kuszkusz az arab világ rizse.

Tovább »

Még több recept

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Libamell és libamáj vaníliás sült birssel

Fő- és előételként is bevetheted ezt az ünnepi klasszikust, ami akkor a legfinomabb, ha egy pikáns rukkolasaláta is készül a vaníliás birsfalatok mellé.

november21., 06:24

Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

november19., 06:24

A zeller és a szarvasgomba tökéletes ebben a karácsonyi levesben

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

november18., 06:04

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

november22., 06:04

Készíts karácsonyra gesztenyés kekszet mandarinnal!

Az ünnepi lakomák után másnap reggel nem is kell más, csak egy nagy adag tejeskávé vagy matcha latte és néhány falat ezekből a kekszekből. Ha egészségesebb változatban készítenéd, zabliszttel és kedvenc édesítőddel dobd össze.

november20., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.