Köretként és reggelire is szuper a kuszkusz naranccsal és mézzel

Nem muszáj kizárólag sós köreteket készítened kuszkusszal, simán lehet belőle klassz reggeli vagy izgalmas, édeskés köret. Naranccsal és mézzel húsok mellett és gyors reggeliként is tökéletes.

Két kisebb vagy egy nagyobb adag lesz belőle.
Két kisebb vagy egy nagyobb adag lesz belőle.Fotó: 13-Smile

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 kis marék aranymazsola
  • 2 ek. narancslé
  • 2 ek. narancslikőr
  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró mandulatej
  • 1 darab narancs alaposan meghámozva
  • ízlés szerint édesítő vagy méz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a kuszkuszt a tejjel, majd tedd félre lefedve negyedórára. A narancslevet és a likőrt forrósítsd fel és áztasd benne a mazsolákat ugyanennyi ideig. Ha ezzel megvagy, forgasd össze alaposan a hozzávalókat, és édesítsd ízlés szerint.

Expressz karácsony: narancsos-csokis kehely
Expressz karácsony: narancsos-csokis kehely

Ezt a narancsos-csokis finomságot ünnepi készülődés közben is el tudjuk készíteni, annyira egyszerű.

Tovább »

Még több recept

Görög sült cukkini burgonyával – az egyik legfinomabb mediterrán köret

A briam egy hagyományos görög sült zöldségétel burgonyával, cukkinivel, paradicsommal és lila hagymával, sok olívaolajjal. A remek görög konyha tipikus fogása, ahol néhány egyszerű alapanyagból mindig finom étel készül, kevés erőfeszítéssel.

február26., 06:04

Tojásos-sajtos csónakok – klassz hétvégi reggeli lesz belőle

Egy adag gyümölcssalátával vagy smoothie mellett szeretjük a legjobban ezt a klassz reggelit, amit mindig összedobunk, ha a rántotta és a tükörtojás már unalmas egy kicsit. Hétvégére tökéletes.

február28., 06:00

Juharszirupos édesburgonya petrezselymes kuszkusszal – egy szelet natúr csirkemell is elég mellé

A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime is jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.

január13., 06:04

Dobd össze idén a mézes krémest karácsonyi változatban: fűszeresen és narancsosan

A mézes krémes igazi téli klasszikus, és ha a krémbe egy kevés mézeskalácsfűszer-keverék is kerül, még finomabb lesz. Ha igazán szép tálalásra törekszel, kandírozott narancshéjjal díszítsd a szeletek tetejét.

2020. december12., 06:04

Whiskyvel készül az egyik legfinomabb narancslekvár, mutatjuk, hogyan!

Még tart a déligyümölcsök szezonja, dobj össze egy kis adag narancslekvárt, ami még izgalmasabb, ha egy adag whisky is kerül bele. Ebben a változatban akár egy különleges sajttálon is megállja a helyét.

január28., 06:04

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

február27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.