Olasz rukkola-lencse saláta paradicsommal, olívával és articsókával

A lencse remekül laktat és lassan szívódik fel, ezért egy ilyen fogás után akkor sem leszel éhes, ha ebédre falsz be belőle egy-egy nagyobb adagot.

Olasz fűszerek is mehetnek bele.
Olasz fűszerek is mehetnek bele.haoliang

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre lencse
  • 2 bögre alaplé
  • 2 marék rukkola
  • 6 deka aszalt paradicsom
  • 6 deka fekete olíva
  • 20 deka marinált articsókaszív
  • ízlés szerint só, bors, balzsamecet, olívaolaj, friss bazsalikom
  • 10 deka reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a lencsét az alaplében, majd amikor már langyosra hűlt, egyszerűen keverd el a többi szükséges hozzávalóval. Ízesítsd sóval, borssal, olívaolajjal és érett balzsamecettel. 

kapcsolódó Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik
Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik

Nem mintha ne lehetne nekiesni a csokinak, de még annál is jobb képben lenni azzal, mit érdemes figyelni kóstolása közben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fekete ribizli-menta szörbet – étcsokis öntettel a tetején a legfinomabb

Tejjel, vízzel, vagy akár növényi tejjel is készülhet ez a finomság, amiből, ha felnőtteknek készül, egy kis adag csokoládélikőr sem marad ki.

július18., 12:52

Túrós-narancsos pohárkrém narancslikőrös mazsolával és csokis kekszmorzsával

Egy gyors pohárkrém, ha te is imádod a túrót és a pikpakk elkészíthető, gyors desszerteket. Pro változatban egy sűrű, vaníliás főzött krémet keverj el olvasztott étcsokival, és annak a tetejére kanalazd a desszertpoharakban.

július18., 10:24

Csirkemáj almás salátával és fekete ribizlis öntettel – egy különlegesség a hagyományos alapanyagból

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

június14., 10:24

Grillezz bélszínt és tálald parmezánba forgatott, grillezett kukoricával!

Ha egy kicsit elegánsabb grillvacsorát tervezel, amivel nem dolgoznál túl sokat, izzítsd be a szabadtéri sütőt és adj néhány percet az alapanyagoknak. Más dolgod nem is nagyon lesz, de ha még tovább fokoznád, készíts mustáros, zöld borsos szószt a húsnak, és forgasd parmezánba a kukoricát, miután elkészült.

július22., 10:44

Görögdinnye-feta saláta recept

Mi szívesen próbálunk ki szokatlan kombinációkat, és az édes-sós párosításokkal sincs bajunk, így nagyon szeretjük ezt a kissé füstös, édeskés-sós salátát. Jéghidegen, grillezett csirkecombok mellett a legfinomabb.

június6., 10:24

Meleg, karfiolos csicseriborsó-saláta – nálunk füstölt paprikával, csilivel és köménnyel készült

Egy gyors, meleg saláta, ami füstölt paprikával lesz igazán finom. Ha épp van otthon zellerszár, abból is kockázz bele egy keveset!

június11., 12:52

Mustra