Szeder-füstölt lazac saláta mozzarellagolyókkal és édeskés öntettel lesz igazán különleges

Elsőre furcsán hangzik a kombináció, de csak addig, amíg nem teszel egy próbát vele. Remek könnyű fogás, amiben a sós hal ízét néhány darab édeskés-fanyar szeder egészíti ki.

Egy kis barack is jól áll neki.
Egy kis barack is jól áll neki.Dmitry_Tsvetkov

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 deka füstölt lazac csíkokra vágva
  • 30 deka szeder
  • 1 darab avokádó felkockázva
  • 1 kisebb darab kígyóuborka felkockázva
  • 20 deka mozzarellagolyó
  • 5 ek. olaj
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 2 ek. erdeigyümölcs-szörp
  • 1 tk. fehérborecet
  • 1 nagy szelet pirított kalács felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat óvatosan keverd össze és tálald 2 tányérra. Az öntet hozzávalóit jól rázd össze, majd ezzel locsold meg a saláta tetejét. Egy kevés grillezett barack is jól illik hozzá.

kapcsolódó Ezek az idei nyár legizgalmasabb csirkemájas receptjei
Ezek az idei nyár legizgalmasabb csirkemájas receptjei

A csirkemáj viszonylag olcsó, nem tartalmaz túl sok kalóriát, és sokkal változatosabban elkészíthető, mint gondolnád.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

augusztus21., 12:52

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Fokhagymás lazac – spenótos-paradicsomos csicseriborsóval lesz az igazi

Ez a isteni, ízesített csicseriborsó egy nagy adag zöldséggel salátává, egy kevés reszelt parmezánnal langyos köretté varázsolható. Ha pedig vegán vendégek jönnek, csak kanalazd egy nagy adag ananászos-citromfüves párolt rizsre és szórd meg egy kevés füstölt paprikaporral.

szeptember22., 12:52

Csípős csicseriborsós ragu petrezselyemmel

Ez a remek ragu akár köretként, de vegetáriánus vendégeknek főételként is tálalható egy nagy adag párolt rizs tetején.

augusztus19., 10:24

Íme a klasszikus káposztasaláta őszi, céklás változatban

A coleslaw hagyományos változatban is remek, de még finomabb céklásan, amivel ráadásul egészségesebb is.

szeptember9., 11:24

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

szeptember25., 11:24

Mustra