Idei kedvencünk a narancshéjjal ízesített torma, naná, hogy kipróbáltuk ebben a gyors lazacwellingtonban is. Egy nagy vagy több kisebb adagot is készíthetsz belőle, ami mellett egy kevés spárga és narancshéjjal és sütőtökpürével ízesített besamel lesz a tökéletes köret.
A narancs és a torma a legjobb barátok, bármilyen egyszerű halas fogás, de akár egy lassan főtt sertésnyelv is menő gasztrokülönlegesség lesz tőle. Ebben a halas pástétomban is remek.
Akár egy csilis-parmezános házi, gyúrt tészta is klasszul illik hozzá, de egy narancsos salátával sem tévedhetsz.
Ha nem tudsz főzni, akkor is nyugodtan belekezdhetsz ebbe a levesbe, ami különleges neve ellenére egy pofonegyszerűen összedobható finomság. A narancstól izgalmas, a lazaccal nem hétköznapi leves lesz a végeredmény.
Jó, lássuk be: igazi hősök azok, akik tudnak párolt zöldségen, salátán és száraz csirkemellen élni, kevesebb sót, nulla cukrot fogyasztani a tökéletes testért és egészségért. Mi imádjuk a finomságokat, és nem szívesen mondunk le róluk, inkább egy kicsit okoskodunk, hogy minden, ami egészséges, az nagyon-nagyon finom is legyen végül. Ez a halas fogás épp ilyen, bármelyik egészségmániás ismerősödet nyugodt szívvel megkínálhatod belőle.
Ha egy unalmas szerda estét dobnál fel egy olyan fogással, amitől egy elegáns étteremben érezhetitek magatokat, válaszd ezt a lazacos tésztát, dobd fel néhány levél friss bazsalikommal, és ha szereted, bonts mellé egy üveg fehérbort.
Bár az avokádó kalóriatartalma viszonylag magas, a benne lévő zsírok kifejezetten egészségesek, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. A lazac is hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, így a belőlük készült saláta eléggé főnyereménygyanús fogás.
Pillanatok alatt kész, egy főre sem nehéz összedobni, és tökéletes akkor, ha úgy döntöttél, hogy az egyedül elköltött vacsorának is megadod a módját. Ha marad valamennyi hal a hűtőben, másnap egy egzotikus, kókusztejes levesben tökéletes helye lesz.
Reggelire, könnyű vacsorához vagy vendégváró előételként is tálalhatod ezt az érdekes fogást, amit most a szezonban igazán friss kaporral tudsz elkészíteni.
A lazac olyasmi, ami egy kis fokhagymás olajban kisütve is tökéletes, hát még ha egy kis vaj és citromlé is kerül mellé. Ha ennél a hagyományos változatnál is különlegesebbet szeretnél, készítsd egzotikus, kókuszos szósszal.
Egy nagy adag friss spenót, narancsszeletek és egy kis mézes-fehérborecetes öntet elég ahhoz, hogy egy tökéletes köretet kapjon ez a néhány perces fogás.