Hozzávalók 4 személyre
- 1 evőkanál vaj
- 1 nagyobb szál póréhagyma apróra vágva
- 80 deka burgonya kockákra vágva
- 35 deka füstölt lazac csíkokra vágva
- 8 deci csirkealaplé
- 2 deci tejszín
- ízlés szerint só, bors, tárkony
- 0.5 deci száraz fehérbor
- 1 darab bionarancs héja lereszelve
Elkészítés:
A vajon puhítsd meg a hagymát, öntsd fel a borral, és hagyd elfőni néhány perc alatt. Ezek után dobd rá a felkockázott krumplit, és öntsd fel az alaplével. Ha a burgonya megpuhult, add hozzá a tejszínt, és ízesítsd a szükséges fűszerekkel és a narancs levével. Vedd le a tűzről, keverd el benne a halat, majd a narancshéjjal megszórva tálald.
Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.
Tovább olvasom