Ezt a 10 évszámot minden magyar betéve tudja: ugye te is?

D  YT20180105002

Az iskolás évek alatt megszámlálhatatlan röpdolgozatban kellett számot adni azokról az évszámokról, amelyek sorsfordítóak voltak a magyar történelemben. Jutott belőlük épp elég, nem is volt mindig könnyű megjegyezni a rengeteg dátumot. Ám voltak köztük olyanok, amelyeket egy életre megjegyeztünk. Ezekből az évszámokból állítottuk össze történelmi kvízünket.

Ha te is tudod, miért szól a harang minden délben, akkor hallottál már Hunyadi Jánosról és Dugovics Tituszról. De vajon azt is tudod, mikor, melyik évben űzték el a törököt Nándorfehérvárról? Lássuk, mennyire emlékszel a magyar történelem fontosabb évszámaira, kezdve első királyunktól egészen napjainkig. 

Ez a történelemkvíz 10 eseményt emel ki a magyar történelem évszázadaiból, melyeket te is biztosan tudsz.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4: Úgy tűnik, nem vagy nagy rajongója a történelemnek. Itt az ideje, hogy bepótold legalább a legjelesebb események évszámait.

5–7: Nem rossz teljesítmény, de nem ártana felfrissíteni a korábban tanultakat, amivel a memóriádat is edzésben tarthatod.

8–10: Gratulálunk, szép teljesítmény! Te aztán valóban emlékszel a legtöbb olyan esemény időpontjára, amely meghatározó jelentőségű a magyar történelem szempontjából. Ha próbára tennéd magad a magyar földrajz témakörében, oldd meg ezt a kvízünket is!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek