Lazacos raguleves borsóval és fokhagymával – egészséges és isteni fogás

Ha csak egy kevés lazac van otthon, de összedobnál belőle egy remek kétszemélyes vacsorát, készítsd el ezt a sűrű levest, amit mi fokhagymával és friss kaporral dobtunk fel.

Egyben és falatnyi darabokra vágva is főzheted a halat.
Egyben és falatnyi darabokra vágva is főzheted a halat.Blavarg Susanna

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb szelet lazac
  • 1 bögre zsenge zöldborsó
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. vaj
  • 7 deci alaplé
  • 1 deci tejszín
  • ízlés szerint só és bors, kurkuma és kapor
  • friss petrezselyem és mozzarellagolyók a tetejére
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg kissé a vajon a fokhagymát a hallal együtt, majd öntsd fel az alaplével, add hozzá a borsót, és adj a keveréknek 5-10 percet fedő alatt. Mindkét alapanyag hamar elkészül, ezek után már semmi dolgod nincs, csak a tejszínt hozzáadni és ízesíteni a levest. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek